Kristianstad vann kvalrysare

Kristianstad räddade nytt kontrakt i hockeyallsvenskan efter att ha vunnit med 2–1 i förlängning över Väsby på bortaplan i en dramatisk femte och avgörande match.

Ishockey2021-03-23 22:53

Rikard Olsén blev segerskytt med en kanon efter 11.29 av den femte perioden.

Kristianstad tog ledningen med 2–0 i matcher, men missade sedan två raka chanser på hemmaplan att säkra kontraktet.

Nu blev det tredje gången gillt – och samtliga fem kvalmatcher slutade med bortaseger.

Väsby tog ledningen genom Oscar Bjerselius i den första perioden, men Kristianstad kvitterade genom Malte Sjögren i den andra. Sedan dröjde avgörandet länge, länge.

Även i den fjärde matchen blev det en lång förlängning som tog slut i femte perioden. Då med Väsby som vinnare.

Väsby fick en friplats till allsvenskan sedan Karlskrona tvångsdegraderats från hockeyallsvenskan av ekonomiska orsaker, men sejouren blev bara ettårig.