Kristianstad skrällde igen: "Skäms inte"

Kristianstad skrällde borta mot Djurgården – för andra gången den här säsongen. Målvakten Filip Larsson gjorde en stormatch, räddade 46 skott och höll tätt i straffläggningen där Theodor Pistek avgjorde när Skånelaget vann med 2–1 i hockeyallsvenskan.

Kristianstads tränare Mikael Gath. Arkivbild.

Ishockey2022-12-19 21:46

– Djurgården är bättre än oss i första perioden, sedan tycker jag vi är bättre än dem. Jag skäms inte för de här två poängen, vi kämpar ned dem, säger Kristianstads tränare Mikael Gath till C More.

Djurgården, som jagade fjärde raka segern, klättrade upp på andra plats tack vare poängen i full tid, men är hela 14 poäng efter ledande Modo.

Stockholmslaget saknade 13 spelare i senaste matchen, 5–2-segern borta mot Karlskoga, på grund av sjukdomar, skador och fem JVM-uttagna spelare.

Stor dominans

Till mötet med Kristianstad – som också vann säsongens första möte i Stockholm – gjorde defensive backen Johan Alm och blixtsnabbe forwarden Tim Söderlund comeback.

Djurgården dominerade den första perioden stort, vann skotten med 20–3, men kunde inte överlista Filip Larsson. I stället var Kristianstad närmast ett ledningsmål då Theodor Pistek träffade stolpen.

Kristianstad rivstartade den andra perioden och Pontus Netterberg gjorde 1–0 redan efter 30 sekunder.

Dåligt i powerplay

Gästerna jämnade ut spelet, men till slut fick även Djurgården utdelning då backen Kevin Karlsson kvitterade efter 15.07.

– Jag tycker vi gör en jättebra första period, sedan sjunker vi tillbaka. Vi måste göra mål i powerplay för att vinna i dag, säger Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv till C More.

Förlusten var Garpenlövs andra på sex matcher sedan han tog över.

Hemmalaget fick spela nästan tre minuter i numerärt överläge i slutet av tredje perioden och sedan dryga minuten i slutfasen av förlängning – utan resultat.

Segern tog Kristianstad upp på åttonde plats.

Hockeyallsvenskan tar nu juluppehåll och återstartar den 27 december, för Djurgårdens del med två heta Stockholmsderbyn mot AIK inom loppet av tre dagar.

I omstarten kan dessutom Modo hemma mot Västerås tangera Timrås allsvenska segerrekord på 16 raka vinster.