Krisen total i Djurgården efter ny förlust

Djurgården är ett lag i kris. Efter dagens hemmaförlust är man uppe i fem raka matcher utan poäng. Gästande Frölunda har ett omvänt facit. Göteborgarna har inte förlorat sedan 23 september mot toppkonkurrenten Växjö.

Djurgården har fem raka förluster.

Ishockey2021-10-09 17:49

I och med dagens seger kliver Frölunda upp på förstaplatsen i tabellen, en poäng före Skellefteå och Växjö. Djurgården halkar ner på jumbo-platsen med bara sex poäng på åtta spelade matcher.

– Det är poängen som räknas och vi tar inga poäng, det måste vi börja göra nu, säger Sebastian Strandberg till C More.

Det var Djurgården som öppnade målskyttet. Pontus Johansson gjorde sitt första mål i SHL när han skickade in 1–0 för hemmalaget. Men det tog inte lång tid innan Frölunda kvitterat.

Elmer Söderblom snodde åt sig pucken och satte 1–1 knappt två minuter senare. I den andra perioden var samme Söderblom framme och satte 1–2. Djurgården kvitterade emellertid och i paus var ställningen 2–2.

"Får snurr på dem"

Theodor Niederbach och Nicklas Lasu stängde matchen genom två sena mål i den tredje perioden. 4–2 till Frölunda.

– Jag tycker vi spelar jävligt bra. Det känns som vi får snurr på dem, säger tvåmålsskytten Söderblom till C More.

Leksand fortsätter på sitt vinnarspår. En galen uppvisning mot Timrå innebar fjärde raka segern för tabellfyran. Timrå å sin sida har samlat på sig tre raka förluster och ligger på en tolfte plats i SHL.

Är i ett stim

Åtta mål från sju olika målskyttar blev Leksands facit när man krossade hemmalaget med 8–3.

– Det var en bra offensiv prestation av oss, säger Leksands ende tvåmålsskytt, Max Veronneau till C More. Han har själv elva poäng de senaste sex matcherna.

– Jag spelar med bra spelare, jag kapitaliserar på deras goda arbete, säger han och medger att hela laget är i ett stim nu.

– Det är kul att spela här, laget är väldigt bra.

Rögle vann Skånederbyt mot Malmö med 2–1. Ludvig Larsson blev segerskytt halvvägs in i sista perioden och såg till att Ängelholmslaget klättrade till femte plats.

Även Skellefteå vann med 2–1, mot Örebro. Rickard Hugg gjorde segermålet i slutet av andra perioden.