Kris i HV71 efter ny genomklappning

Krisen blir allt djupare i HV71 som är ny jumbo i SHL. Jönköpingslaget klappade ihop hemma mot Malmö och blev utbuat av upprörda supportrar i storförlusten, 0–8. Nu spekuleras det i att nye tränaren Tomas Montén kan få sparken.

En pressad Tomas Montén, tränare i HV71, efter storförlusten mot Malmö.

Ishockey2023-10-21 17:28

Montén har dock inga tankar på att avgå frivilligt:

– Jag tänker jobba dag och natt för att vända det här. Jag tänker inte vika mig, säger Montén till TV4 Play.

Enligt TV4 pågår namninsamlingar hos supportrarna för att få både Montén och sportchefen Kent "Nubben" Norberg sparkade.

Vakter fick mota bort upprörda supportrar som tog sig mot HV:s bås i slutet av matchen.

Malmö gick från 0–0 till 4–0 i andra perioden och hemmaspelarna buades ut redan då. Många supportrar valde också att lämna arenan efter två perioder.

Sedan fortsatte raset i tredje perioden där Malmö gjorde ytterligare fyra mål – tre av dem inom loppet av 53 sekunder.

"Frustrerad och förbannad"

Tomas Montén om sina känslor efter storförlusten:

– Man är besviken, det är dåligt. Vi verkar inte vilja spela för varandra. Jag har ingen bättre analys. Man är frustrerad och förbannad och tycker synd om de som kommer hit och tittar.

Rutinerade stjärnbacken Anton Strålman, 16 NHL-säsonger, förstod buropen när han blev intervjuad av TV4 efter två perioder.

– Det är väl välförtjänt. Det är dåligt av oss, säger Strålman.

Tangerat största förlusten

Förlusten var den tangerat största för HV71 på hemmais i SHL, det blev samma siffror mot Linköping den 29 november 2001.

Genomklappningen kom bara en vecka efter en liknande då laget tappade en 4–0-ledning borta mot Frölunda till förlust med 4–6.

HV71 har nu tre raka förluster och är nere på jumboplatsen sedan Smålandsrivalen Oskarshamn gått förbi efter sin storseger över Modo.

Malmö spred ut sitt målskytte och hade åtta olika målskyttar. Janne Kuokkanen och Christoffer Forsberg stod båda för ett mål och en assist och målvakten Daniel Marmenlind höll nollan med 17 räddade skott.