Krüger bekräftar – har SHL-klausul

Dubble Stanley Cup-mästaren Marcus Krüger skrev tidigare i veckan på för SHL-jumbon Djurgården. På plats i OS med Tre Kronor bekräftar han att det är ett kontrakt som bara gäller för spel i högsta serien: –Jag räknar med att de spelar där nästa säsong, säger han.

Marcus Krüger, i gult, under fredagens träning med Tre Kronor.

Marcus Krüger, i gult, under fredagens träning med Tre Kronor.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2022-02-04 13:09

I måndags skrev både Krüger, 31, och jämnårige OS-kompisen Daniel Brodin på fyraårskontrakt med Djurgården från och med nästa säsong.

I Krügers fall gäller dock bara kontraktet för SHL-spel, något Aftonbladet skrivit tidigare. Nu bekräftar Krüger det.

Så frågan är om det är med nervositet han följer slutdelen av säsongen från Schweiz, där han gör tredje säsongen med ZSC Lions, där förre förbundskaptenen Rikard Grönborg är tränare.

– Det är klart att man gärna hade sett att de hade legat lite högre upp, men jag har fullt förtroende för grabbarna. De har spelat bättre efter nyår så det ska bli kul att följa dem sista månaderna, säger Krüger som lämnade Djurgården för NHL 2011.

"Vi får se"

Vad som händer om Djurgården åker ur vill han inte gå in på:

– Vi har skrivit ett SHL-kontrakt. Vi får se, jag räknar med att de spelar i SHL nästa säsong, säger han.

Krüger är Tre Kronors mest meriterade spelare i denna OS-turnering med över 500 NHL-matcher. Han har vunnit två Stanley Cup-titlar med Chicago, tagit VM-guld med Tre Kronor 2017 och var med i silverlaget i OS 2014.

Det här är hans första turnering sedan VM 2019 och första gången han är med i landslaget efter flytten tillbaka till Europa.

– Det VM:et var väl det senaste utan corona, det har varit lite det och sedan tycker jag att det här är det året sedan dess som det har känts bäst spelmässigt, säger han.

"Grym upplevelse"

Efter allt coronastök i landslaget, med två som fick lämna truppen, två som reste senare och två (plus en ledare) i karantän, hoppas han att turbulensen lagt sig.

För den 31-årige centern är OS-taggad:

– Det här är ingenting man tar för givet, förra OS:et är en av mina roligaste upplevelser som hockeyspelare. Det var en grym upplevelse för mig och min familj. Det är lite annorlunda den här gången, men det är en ära att få spela för Sverige och göra ett till OS. Det tror jag alla som är här känner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!