Kontraktet klart för svenske NHL-målvakten

Den svenske NHL-målvakten Filip Gustavsson slapp skiljedomstolsavgörande. Han har skrivit nytt kontrakt med Minnesota på tre år och värt motsvarande 118,5 miljoner kronor.

Minnesota-målvakten Filip Gustavsson. Arkivbild.

Minnesota-målvakten Filip Gustavsson. Arkivbild.

Foto: Stacy Bengs/AP/T

Ishockey2023-07-31 22:21

– Jag är väldigt glad att ha fått ett treårskontrakt i stället för bara ett år och då ha all press på mig under säsongen för att få ett nytt kontrakt nästa år. Det här lyfter av en del press från mina axlar, säger Gustavsson i en videointervju på Minnesotas webbplats.

Den 25-årige förre Skellefteåspelaren har spelat en säsong för Minnesota efter att tidigare tillhört Ottawas organisation. Det blev 39 matcher, 37 från start, och en räddningsprocent på 93,1. Gustavsson höll nollan i nästan fyra hela matcher under en period i februari-mars.

Kontraktsskrivningen tog tid, på grund av lönetaket, och det var nära att parterna hade fått göra upp i skiljedomstol senare i veckan.

– Jag hann bli lite nervös när de började prata om skiljedomstol och att behöva åka till Toronto. Jag hade packat väskan för att åka, säger Gustavsson från sommarsemestern hemma i Skellefteå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!