Knuffade domaren – fick matchstraff

Med 23 mål är Jiri Smejkal en av ligans farligaste spelare. Men när Oskarshamn i Ängelholm behövde honom som mest fick han istället bege sig till omklädningsrummet efter att ha dragit på sig ett matchstraff. –Reglerna är stenhårda när det kommer till sådant, säger Oskarshamns tränare Martin Filander.

Jiri Smejkal. Arkivbild.

Jiri Smejkal. Arkivbild.

Foto: Ali Lorestani/TT

Ishockey2023-02-25 18:29

Rögle tog en rättvis seger efter att ha gjort tre mål i powerplay. Efteråt gick det att fråga sig vad som kunde ha blivit, efter det att en av Oskarshamns skarpskyttar tvingats lämna matchen.

Det var nämligen kort efter att han satt in en tackling som han blev utvisad för som Smejkal också knuffade till domaren.

Tränaren Martin Filander spelar ned händelsen.

– Jag tycker inte att det får någon innebörd för resten av matchen, eftersom straffet är personligt. Sedan finns det inga ursäkter. Det är stenhårt när det kommer till att röra domaren. Jag tror inte han ser vem det är som kommer, och skulle bara peta undan honom. Men så råkar det vara domaren och han får matchstraff.

– Man vet aldrig vad som kunde ha hänt, men jag tycker inte att matchbilden ändras efter det.

I och med 0–3-förlusten tar Oskarshamns segersvit om sex matcher slut.

– Vår offensiv lyser med sin frånvaro. Vi har varit väldigt bra länge, och till slut kommer det en sämre match. Nu handlar det om att studsa tillbaka, summerade Filander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!