Klasskillnad i det heta hockeyderbyt

Hett, tätt och tufft? Så brukar det alltid vara i derbymatcherna mellan Tranås och Vimmerby. Inte denna gång. VH var helt enkelt ett nummer för stort. Fel...två nummer för stort. VH vann med 3-0.

Oliver Kempainen har gjort 3-0 för VH.

Ishockey2020-10-07 21:12

Insatsen i premiären mot Tyringe var godkänd. Inte mer än så. Det fanns en del att önska försvarsmässigt mot skåningarna, som tilläts komma till många lägen då. Men, segern (5–2) var ändå fullt välförtjänt.

Många trodde nog att det skulle bli ännu tuffare mot rivalen Tranås – på bortais.

Tänk så fel vi hade.

Vimmerby visade direkt från start upp en beslutsamhet som inte Tranås kunde matcha alls. VH var bättre på i princip allt. Backen Eric Backman satte VH i förarsätet med ett klassavslut när han gjorde 0–1. Det var sett till spelövertaget alldeles för lite målmarginal efter första perioden.

VH la i ännu en växel till i mittperioden och körde mer eller mindre över ett tafatt och viljelöst hemmalag. Utan en storspelande August Hedlund i hemmakassen, hade Tranås legat under med betydligt fler mål än de 0–3 som var ställningen efter period två. Todd Winder gjorde sitt första seriemål när han i powerplay tryckte in 0–2. Oliver Kempainen fixade sedan på egen hand 0–3. Skottstatistiken i andra perioden talade sitt eget tydliga språk: 2–17!

Den sista perioden blev mållös, men det saknades sannerligen inte chanser. De flesta hade VH. Tranås ryckte dock upp sig en aning sista 20 minuterna, men var långt ifrån att kunna utmana om segern.

Summa summarum: det här var en imponerande insats som bådar gott för Vimmerby.

Tranås-Vimmerby

Målen: 0-1 (8.52) Eric Backman (Jakob Karlsson), 0-2 (30.46) Todd Winder (Victor Östlind, Anton Carlsson), spel i 5 mot 4, 0-3 (39.01) Oliver Kempainen.

Skott: 19-37.