Klart: VH vinner serien och går till playoff

Jodå. Nu är det klart. Vimmerby Hockey lyckades med det som många anade: besegrade Hanhals (1-4). Nu väntar ett spännande playoff framöver.

Seger. Vimmerby vann mot Hanhals och vinner också serien.

Ishockey2020-02-12 21:03

Detta var på förhand en match där de flesta trodde att Vimmerby Hockey skulle vinna. Gästerna kom direkt från en stark trepoängare i seriefinalen mot Kalmar. Dessutom kunde VH säkra seriesegern, vilket gjorde att de var riktigt taggade.

Bortalaget inledde också bra i Kungsbacka Ishall, men sedan tog Hanhals över. De satte också dit matchens första mål i 16:e minuten då Lukas Wahlberg klev fram och placerade in den bakom Tomas Rydén. Vimmerby hade några halvchanser, men resultatet 1-0 stod sig till pausen.

I andra perioden däremot lyckades VH kvittera direkt. Niklas Salo fick med sig pucken lite turligt och spelade till Kristoff Kontos. Han sköt, men målvakten räddade. På returen dök Nils Rygaard upp och han kunde skjuta in 1-1 i halvöppet mål. Fin belöning för östgöten som spelat bra fram till dess.

VH kom igång efter målet och fick powerplay en bit in i mittenperioden. Det tog de inte till vara på, men kanske var det ändå en faktor till 2-1-målet som kom någon minut senare. Ett tröttkört Hanhals kunde inte stå emot när Oscar Gustafsson och Eddie Levin anföll friskt och gjorde förarbetet till Mathias Wigley som kunde sätta dit 2-1 från nära håll.

Wigley gjorde senare, denna gången i powerplay, ett ganska liknande mål. Denna gång var det dock Anton Carlsson och Jakob Karlsson som stod för förarbetet innan Wigley snappade åt sig pucken framför kassen och tryckte in den. Tre ganska enkla mål gjorde att Vimmerby plötsligt hade ett rejält övertag.

I tredje perioden var det aldrig riktigt spännande. Vimmerby spelade ganska bra, bevakade ledningen och skapade en del lägen. Med drygt fem minuter kvar åkte Roman Semjonovs ner bakom mål och spelade bakom ryggen till Jakob Karlsson, som fick friläge och gjorde 4-1. Det var spiken i kistan som avgjorde matchen och därmed även serien.

Nu är det alltså klart att Vimmerby Hockey är i playoff.

Niklas Högberg var inte nöjd med att Hanhals förlorade för femte gången mot Vimmerby.
Matchfakta:

Hanhals Kings IF-Vimmerby Hockey 1-4 (1-0, 0-3, 0-1)

Första perioden: 1-0 (16:08) Lukas Wahlberg (Lucas Högosta, Fabian Krantz)

Andra perioden: 1-1 (21:24) Nils Rygaard (Kristoff Kontos, Niklas Salo), 1-2 (28:55) Mathias Wigley (Oscar Gustafsson, Oscar Carlsson), 1-3 (36:01) Mathias Wigley (Jakob Karlsson, Anton Carlsson)

Tredje perioden: 1-4 (52:24) Jakob Karlsson (Roman Semjonovs)

Skotten: 29-30

Utvisningsminuter: 4-0