KLART: Mattias Karlin klar för ny klubb

Uttåget mot Timrå IK i semifinalen av Hockeyallsvenskan blev den sista matchen i Västerviks IK för Mattias Karlin. Nu står det klart att klubbens mångårige tränare är klar för en annan förening.

Mattias Karlin blir huvudtränare i moderklubben Modo Hockey.

Mattias Karlin blir huvudtränare i moderklubben Modo Hockey.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2021-04-16 12:08

Det har ofta ryktats om att Örnsköldsviks-bördige Karlin ska bli ny huvudtränare i VIK:s seriekonkurrent Modo, inte bara den här våren utan också några föregående. Men nu är det klart. Efter tio säsonger som huvudtränare i VIK går karriären vidare.

Modo bekräftade via en tv-sändning på klubbens hemsida vid lunchtid på fredagen att man anställt Mattias Karlin som ny huvudtränare. Kontraktet sträcker sig över de tre kommande säsongerna.

undefined
Mattias Karlin byter Plivit Arena mot Fjällräven Center som hemmaborg.

– Vi är jättestolta och glada över att presentera det här. Vi vill ha en kontinuitet och en långsiktighet. Jag tror att han har en bra fingertoppskänsla. Han har enkelt för sig att förändra matchbilder. Att få gruppen att dra åt ett och samma håll är han jätteduktig på. Han har många bra strängar på sin lyra. Det känns jättebra och är bara positivt. Vi är jätteglada att Mattias vill komma hem, säger Modos sportchef Henrik Gradin.

– Det känns kul att komma hem. Det är min moderklubb och jag har alltid följt Modo. Jag har ett stort Modo-hjärta. Förhoppningsvis ska det kunna gå bra. Vi måste alla vara på banan och driva åt samma håll. Pusha varandra och driva alla delar framåt. Förhoppningsvis ska vi vinna många hockeymatcher och sluta högt upp i tabellen. Vi ska definitivt sikta på slutspel, säger Mattias Karlin i sändningen via telefon från Västervik.

– Planen är att Mattias och familjen kommer upp i början av juni eftersom han har barn i skolan och så där, säger Henrik Gradin.

Karta: Fjällräven Center
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!