Klart – här är VH:s premiärmotståndare i kvalserien!

Då var det klart. Vimmerby Hockey inleder sin historiska resa i kvalserien mot Piteå borta. Dessutom avverkar man Hudikvsvall på hemvägen. "Det blir bra att ta norrlandsturnén direkt", säger VH-backen Elias Lindgren.

Nu är det klart. Vimmerby Hockey inleder mot Piteå borta på lördag och fortsätter sedan med Hudviksvall på bortais på hemvägen.

Nu är det klart. Vimmerby Hockey inleder mot Piteå borta på lördag och fortsätter sedan med Hudviksvall på bortais på hemvägen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-03-25 19:04

I söndags kväll blev det klart. Då tog det sista laget plats i kvalserien, som inleds på lördag. Piteå vann norrlandsderbyt mot Boden. I söndags besegrade även Hudiksvall VH-rivalen Tranås i den avgörande matchen, 

Det innebär att de är kvalificerade för att tävla om en plats i nästa års Hockeyallsvenska tillsammans med VH, Kristianstad, Halmstad och Brödernas/Väsby.

Premiärdatum för kvalserien är nu på lördag, 30 april där VH ställs mot Piteå borta.

Övriga nio omgångar avgörs i april med följande datum: 

1/4 Hudiksvall–VH

4/4 VH–Kristianstad

6/4 VH–Brödernas/Väsby

9/11 Halmstad–VH

11/4, VH–Piteå

13/4 VH–Hudiksvall

16/4 Kristianstad–VH

18/4 Brödernas/Väsby–VH

20/4 VH–Halmstad

När sporten pratade med VH-backen Elias Lindgren om spelordningen så var han nöjd.

– Det är bra att vi får avverka norrlandsturnén direkt. Då blir resten av serien mer normala resor som vi är vana vid, sa han.

Laget kommer ta bussen till Piteå och det innebär att de har en resa 114 mil eller 14 timmar. Sedan beger sig laget 55 mil söderut och ställs mot Hudiksvall på måndagen. 

Det blir alltså påskfirande i norrland för hela slanten.

– Det blir roligt att åka ut på en riktig roadtrip med laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!