Klart för slutspel – SHL-plats på spel

Dominanten Timrå avslutade med en ny seger, 4–1 mot AIK, och vann grundserien överlägset. Nu väntar slutspelet. I potten: en direktplats till SHL.

Jonathan Dahléns Timrå inleder slutspelet den 22 mars. Arkivbild.

Jonathan Dahléns Timrå inleder slutspelet den 22 mars. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Ishockey2021-03-14 18:13

Direkt upp- och nedflyttning är numera det som gäller. För hockeyallsvenskan innebär det att finalens vinnare kniper ligans direktplats till toppdivisionen SHL.

Fram till finalserien, som spelas i bäst av fem matcher, är det fortfarande en bra bit att vandra för klubbarna.

Västerås, Almtuna, Tingsryd och AIK har den längsta vägen, då klubbarna hamnade i tabellspannet som betyder att de inleder med åttondelsfinaler nu på onsdag.

Sjuan Västerås möter tian Almtuna och åtta Tingsryd ställs mot nian AIK. Matchserierna spelas i bäst av tre.

För topplagen väntar spelledigt fram till den 22 mars och innan dess ska de välja vilket lag som de vill spela mot. Timrå, som vann grundserien på 118 poäng, 22 före Bik Karlskoga, är först ut och får välja bland de fyra lägst placerade lagen (Västervik, Mora och vinnarna i åttondelarna), sedan följer Karlskoga, Björklöven och Södertälje.

– Vi hade gärna legat högre upp men trea är inte fy skam, säger Björklövens Fredric Andersson till C More efter 3–1 borta mot Mora.

– Vi vill steppa upp och vi vill gå upp, alla i omklädningsrummet vill gå upp. Det är ett personligt ansvar men också en mental grej att snäppa upp allt vi gör några snäpp.

Väsby och Kristianstad kvalspelar för att vara kvar i serien.

Vita Hästen och Modo har spelat klart för säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!