Klart för kvartsfinal – så gick de avgörande matcherna

Oops. Om nu någon trott att Kalix skulle kunna utmana Boden om en kvartsfinalplats så blev det ett abrupt uppvaknande. Det blev något av kattens lek med råttan. Kika här hur lördagens avgörande matcher i åttondelarna slutade.

Utskåpning. Storfavoriten Boden är klart för kvartsfinal efter 9-0 hemma mot Kalix i den avgörande åttondelsfinalen.

Ishockey2021-04-03 18:40

BODEN–KALIX: 9–0 (Mitt tips: 4–1)

Kommentar: "Tipset är att ett Boden fullt med självförtroende kommer ut stenhårt och får såväl ett mentalt som spelmässigt och målmässigt övertag". Så skrev jag en timme innan matchstart i Boden. Jag hade både rätt och fel. 4–1 visade sig vara i det försiktigaste laget. Det blev mycket mer än så... 3–0 efter första perioden. 9–0 när allt var över.

Som väntat, Boden vinnare och vidare till kvarten. Här får de precis som i åttondelen välja motståndare först bland de fyra lägre rankade lagen. Förre VH-spelaren Pontus Johansson med två mål.

HUDDINGE–ÖSTERSUND: 2–5 (Mitt tips: 2–4)

Kommentar: Nära, nära att mitt förhandstips gick in. Det hjälpte inte att förre VH-ikonen Björn Jonasson satte 1–0 för sitt Huddinge och även låg bakom 2–1. Östersund inledde sista perioden på bästa sätt och inom loppet av en minut i början av sista akten kom både 2–2 och 2–3. Det rann iväg till 2–5 innan hesa Fredrik ljöd i Björkängshallen.

HUDIKSVALL–PITEÅ: 7–2 (Mitt tips: 2–3)

Kommentar: Svårtippat inför matchserien. Och nog blev det så i praktiken också – i 51 minuter! Matchen var målmässigt helt jämn efter två perioder, 2–2. Knappt halvvägs in i den sista perioden satte Jesper Wiberg sitt andra mål i matchen fram till 3–2 för Hudik. Ett par minuter senare kom även 4–2. I ett sista desperat försök att komma ifatt plockade Piteå sin målvakt, men då rasslade det till ett par gånger till. 7–2 till slut. Det innebär att Hudiksvall får välja motståndare i kvartsfinalen som tredje laget efter Boden och Nybro. Det betyder i sin tur att Vimmerby är rankat fyra och vackert får nöja sig med den motståndare som är kvar av de lägre rankade lagen. Trolig motståndare: TROJA

FORSHAGA–VISBY: 0–1 (Mitt tips: 2–3)

Kommentar: Om det var svårt att sia om utgången mellan Hudiksvall och Piteå, så var det stört omöjligt att ge någon sorts av relevant tips mellan Forshaga och Visby/Roma. Och visst, det blev en batalj som kunde ha slutat precis hur som helst. Precis som i fredags gick matchen till förlängning. Där blev Alex Ek återigen stor matchhjälte. Nu behövde han inte ens en minut på sig för att avgöra.

Här är alla åtta lag i kvartsfinalerna, som inleds i början av nästa vecka: Boden, Nybro, Hudiksvall, Vimmerby, Troja, Östersund, Mariestad och Visby. De fyra förstnämnda får välja motståndare där Boden är rankat etta.