Lundh: "Skaffat oss ett bra utgångsläge"

2–1 borta mot Karlskrona. Det innebar att Vimmerby Hockey lyckades besegra KHK efter åtta raka nederlag. Dessutom är laget i praktiken klart för slutspel. "Vi kan säga att vi har skaffat oss ett bra utgångsläge i alla fall", sa VH-tränaren Staffan Lundh.

Vimmerby Hockey lyckades sätta stopp för Karlskrona till slut efter åtta raka nederlag. Segern innebar även att VH är nära en plats i slutspelet.

Vimmerby Hockey lyckades sätta stopp för Karlskrona till slut efter åtta raka nederlag. Segern innebar även att VH är nära en plats i slutspelet.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-03-02 22:11

Utgångsläget för VH är minst sagt gynnsamt. Med två omgångar kvar har laget sex poäng till godo på Hanviken och dessutom är målskillnaden 19 mål bättre till VH:s fördel.

– Det ska förstås mycket till för att det inte ska gå vägen, men jag vill inte säga att det är klart förrän det är det. Utgångsläget är i alla fall gynnsamt och det syntes på många av spelarna efter matchen att de kände en viss lättnad.

Matchen mot Karlskrona blev annars lite av repris på lagens senaste möte i Vimmerby. Då hade VH ett stortspelövertag i två perioder utan att lyckas rycka ifrån och avgöra. Den gången vände Karlskrona 2–1 till 3–2 i slutminuterna och mer eller mindre stal tre poäng.

– Vimmerby var väl förtjänta av tre poäng ikväll. Vi kom visserligen nära på slutet och kunde lika gärna ha kvitterat. Vimmerby var klart bättre ikväll och dominerade stort under drygt halva matchen och vann rättvist, sa KHK-tränaren Eric Karlsson som till slut fick kapitulera mot sin forna klubb.

VH hade alltså åtta raka förluster mot just KHK, men på onsdagskvällen bröts den trista trenden med besked. Vimmerby började visserligen något avvaktande, men fick upp farten i samband med att William Dageryd prickade in lagets ledningsmål. I andra perioden blev övertaget ännu mer tydligt. VH vann skotten med 13–3 och radade upp klara möjligheter.

– Jag tycker att vi spelade ut Karlskrona långa stunder. Sedan var det tufft att vi inte fick in 2–0 med tanke på hur många lägen vi hade i andra. Deras målvakt höll dem kvar i matchen, sa Staffan Lundh.

Han fick ändå se VH göra 2–0 i upptakten av tredje perioden då Tim Lindfors hittade rätt. 

– Det blev lite onödigt spännande när de fick in 2–1, men jag tycker ändå att vi hade det under kontroll på slutet. Robin Christoffersson agerade stabilt i mål och vi höll ihop försvaret väldigt väl, sa Lundh som lyfte fram laginsatsen.

– Hela laget gör det väldigt bra. Sedan var det kul att både William (Dageryd) och Tim (Lindfors) fick kliva fram och göra målen.

Målen:

Första perioden: 0–1 (8.11) William Dageryd (Anton Carlsson, Todd Winder).

Tredje perioden: 0–2 (42.27) Tim Lindfors (Ludvig Vännström, Philip Elgestål), 1–2 (48.13) Mikael Roslund.

Robin Christoffersson gjorde ett par viktiga räddningar i tredje perioden när KHK var på väg in i matchen.
Robin Christoffersson gjorde ett par viktiga räddningar i tredje perioden när KHK var på väg in i matchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!