Allt släppte för VH i tredje: "Hade lite medstuds"

Snacka om ketchupeffekt. Efter två perioder såg det ut som att Vimmerby Hockey skulle få slita för tre poäng borta mot Forshaga. Sedan släppte allt. Tack vare sex mål i den tredje perioden kunde VH till slut åka hem från Värmland med en storseger i bagaget. "Självklart vet vi att målskillnaden kan bli en avgörande faktor", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård efter 7–0-vinsten.

VH-tränaren Hampus Sylvegård fick se sitt lag köra över Forshaga på bortais.

VH-tränaren Hampus Sylvegård fick se sitt lag köra över Forshaga på bortais.

Foto: Arkiv

Ishockey2023-02-19 17:41

Ni minns kanske hur det såg ut för Vimmerby i grundserien. Då spelade man ofta bra men hade stora problem med att få in pucken i mål. I vårserien har det varit en helt annan effektivitet framför mål. Vissa frågetecken dök kanske upp, efter insatsen mot Mörrum i den senaste matchen, när VH hade problem med just den delen. Samma visa upprepade sig inledningsvis mot Forshaga, även om Eddie Levin direktsköt in ledningsmålet efter fyra minuter.

– Det kändes lite som att Mörrum-matchen följde med in till den här matchen, menar tränaren Hampus Sylvegård.

VH skapade en hel del men lyckades inte få hål på Forshagas målvakt Gustav Griborn någon mer gång. Åtminstone inte under de två första perioderna. Den andra perioden var VH-tränaren inte särskilt nöjd med.

– Nej, den matchbilden som blev gynnade Forshaga mer än oss. Det blev nord till syd-hockey och vi fick inte riktigt fast puckarna, i kombination med att vi tog lite mindre bra beslut, säger Sylvegård.

I den tredje var det som att VH satte in en helt ny växel. Pang, pang, pang och så var matchen i princip död. Isac Andersson tryckte in tvåan i nättaket, innan Jakob Karlsson pricksköt in trean. Ludvig Vännström drog sedan in en retur till 4–0. Anton Carlsson fyllde på med femman efter 48:45, Olle Söderlund gjorde 6–0 fem minuter från slutet och Isac Andersson avslutade målkalaset i powerplay med drygt en minut kvar att spela.

– Där var det viktigt att vi fick in ett tidigt mål och sedan två till efter det. Då kändes det som att vi hade lite medstuds. Att vi håller nollan är också positivt. Vi håller Forshaga på utsidan under större delen av matchen och de får inte skapa så många målchanser. Samtidigt gör "Robban" (Robin Christoffersson) det bra i målet.

7–0-vinsten var viktig ur flera synpunkter. Nu har VH återigen tre poängs försprång till serietvåan KRIF. Man har dessutom dragit ifrån i målskillnaden och har tio plusmål till godo på KRIF.

– Det är inget jag tänker på under matcherna, i alla fall. Fokuserar man på sånt så kan man åka på mål i häcken istället. Grabbarna gör sitt yttersta varje gång de går ut på isen. Självklart vet vi att målskillnaden kan bli en avgörande faktor och då är det bara positivt att vi lyckas göra sju mål i dag (läs söndag).

Om en vecka, i den sista omgången, väntar just KRIF på bortais. Men först ska VH möta jumbon Köping på hemmais, på onsdag.

– Just nu vill jag summera den här matchen, med videoanalys och allt vad det innebär. Sen är det träning i morgon (måndag) och då börjar vi fokusera på Köping, säger Hampus Sylvegård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!