Kempe målskytt när Los Angeles slog Rangers

Gästande Boston vände och vann med 7–3 mot Washington i nattens NHL-möte. För hemmalaget var det den fjärde raka förlusten. Senare vann Los Angeles med 3–1 mot Rangers, efter det att Adrian Kempe utökat hemmalagets ledning med drygt en minut kvar.

Viktor Arvidsson i Los Angeles firar ett av lagets mål i matchen mot Rangers.

Ishockey2022-01-11 04:58

Det började svettigt för Linus Ullmark i Boston-buren. Washingtons Conor Sheary gjorde mål redan i tredje minuten efter det att den svenske målvakten misslyckats med att slå bort pucken. Sheary utökade ledningen knappt tio minuter senare med ett distinkt skott i nättaket.

Därefter var det slut på hemmalagets inledande målglädje, för Ullmark och resten av hans lag skärpte till sig.

Boston utjämnade genom två mål i powerplay i slutet av första perioden, av David Pastrnak respektive Brad Marchand – som spelade med omplåstrad näsa efter en hög klubba.

Bäckström tillbaka

Anton Blidh assisterade i början av andra perioden till både 3–2 och 4–2.

Boston gjorde sex raka mål. Washington bytte målvakt redan efter fyra insläppta.

Marchand spikade slutresultatet, 7–3, genom att klubbskickligt lirka in sitt andra mål för kvällen på en retur i mitten av tredje perioden. Även Pastrnak gjorde två mål, medan Matt Grzelcyk blev den första backen i NHL för säsongen att ta fem poäng på en match, när han stod för ett mål och fyra assist.

– När det händer, skakar man nästan på huvudet. Jag skrattade under matchen, för jag har känt att mitt spel varit bra större delen av året men poängen har varit svåra att få till, säger Grzelcyk till NHL.com.

Washington-stjärnan Nicklas Bäckström, som var tillbaka efter att ha missat tre matcher på grund av sjukdom, gick poänglös från isen. Hans lag har inte vunnit sedan nyårsafton.

Landeskog i karantän

När Colorado tog emot Seattle i Denver saknades lagkapten Gabriel Landeskog, som med fyra mål och tre assist utsågs till ligans bästa spelare under förra veckan. Nu spelade han inte på grund av att han satts i karantän efter att ha testat positivt för covid-19 i går.

Matchen blev jämn och slutade 3–4 efter det att Colorado kvitterat i tredje perioden och sedan tagit ledningen med cirka sex minuter kvar. Segern blev Colorados tolfte raka på hemmais.

Seattles Marcus Johansson noterades för ett mål och en assist och Colorados André Burakovsky för två assist.

Los Angeles vann mot New York Rangers med 3–1, men Mika Zibanejad plockade åter poäng när han satte det enda Rangersmålet för matchen. Adrian Kempe stod för det sista Los Angeles-målet med drygt en minut kvar av matchen, och lagkamraten Viktor Arvidsson noterades för en assist i den andra perioden.

Så här långt under säsongen har Mika Zibanejad gjort 13 mål medan Adrian Kempe kommit upp i 16.