Karlsson målskytt – Vegas till Stanley Cup-kvart

Stanley Cup-slutspelet har fått sitt första kvartsfinallag. Vegas Golden Knights är vidare efter 4–1 i matcher mot Winnipeg Jets. William Karlsson gjorde ett av målen i nattens match.

William Karlsson, till höger, gjorde att av målen när Vegas Golden Knights tog sig vidare till Stanley Cup-kvartsfinal. Arkivbild.

Ishockey2023-04-28 05:09

Svensken stänkte dit 3–0 målet för Vegas fem minuter in på den andra perioden. Ett par minuter senare utökade Vegas till 4–0 och saken var klar.

Winnipeg fick in ett tröstmål i tredje perioden, men Vegas vann matchen med 4–1 – samma siffror som de även vann åttondelsfinalserien med.

I kvartsfinalen kommer Vegas ställas mot vinnaren i mötet mellan Edmonton Oilers och Los Angeles Kings (Oilers leder med 3–2 i matcher).

Tampa vann måstematch

På annat håll hade Tampa Bay Lightning kniven mot strupen i åttondelsfinalen mot Toronto Maple Leafs. Med Torontos 3–1 i matcher var det vinna eller försvinna som gällde för Victor Hedman och hans Tampa Bay.

Och visst levererade Tampa, Stanley Cup-mästare både 2020 och 2021.

Hemmalaget Toronto tog visserligen ledningen i första perioden men bara 25 sekunder senare hade Tampa Bay kvitterat till 1–1.

I andra perioden gick gästerna förbi och 2–1 i andra periodvilan blev till 3–1 i mitten av tredje innan Toronto fick in sitt andra mål. Sedan var det slut med hemmamål medan Tampa Bay lyckades få in ytterligare en puck. Slutresultat 4–2 till Tampa Bay och lagen möts nu minst en gång till då ställningen är 3–2 i matcher till Toronto.

Hedman: Fantastiskt lag

Victor Hedman noterades för en assist.

– Vi har ett fantastiskt lag och alla verktyg, och det är den här sortens matcher som vi vill spela, säger Hedman om vinsten.

– Det är inte någon som pratar om att man är trött eller att vi har spelat många matcher. Det var svåra förutsättningar att komma in på ett sådant här ställe och vara upptryckta mot väggen, men jag tycker att vi löste det riktigt bra. Vi fick jobbet gjort i dag, fortsätter han.

I det andra östkustmötet vann New Jersey över New York Rangers med 4–0 och leder matchserien med 3–2.

Fakta: Åttondelsfinalerna i Stanley Cup

Boston Bruins–Florida Panthers: 3–2 i matcher.

Toronto Maple Leafs–Tampa Bay Lightning: 3–2 i matcher.

Carolina Hurricanes–New York Islanders: 3–2 i matcher.

New Jersey Devils–New York Rangers: 3–2 i matcher.

Colorado Avalanche–Seattle Kraken: 2–3 i matcher.

Dallas Stars–Minnesota Wild: 3–2 i matcher.

Vegas Golden Knights–Winnipeg Jets: Vegas vidare efter 4–1 i matcher.

Edmonton Oilers–LA Kings: 3–2 i matcher.