Karlins uppmaning till spelarna: "Nu man ska visa"

Slutspelspremiären, match ett borta mot Södertälje, står för dörren. Då riktar Västerviks IK:s huvudtränare Mattias Karlin en uppmaning till sina spelare: "Det är nu man ska visa vad man är för karaktär", säger han inför kvällens match.

Mattias Karlin vill att spelarna i Västerviks IK ska omfamna möjligheten att spela ett slutspel innebär.

Mattias Karlin vill att spelarna i Västerviks IK ska omfamna möjligheten att spela ett slutspel innebär.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2021-03-23 09:30

19:00 på tisdagskvällen släpps pucken för VIK:s kvartsfinalserie, som börjar med bortamatcher i Södertälje tisdag och torsdag. Ni kan följa direktrapporteringen från matchen på www.vimmerbytidning.se.

Mattias Karlin liknar dagen vid den för en seriepremiär.

– Det är lite samma sätt. Man skulle ha velat göra tusen saker till men när dagen väl kommer så har man inte gjort alla de tusen sakerna, man får vara redo ändå.

Han fortsätter:

– Det blir på nåt sätt att man mest går och väntar på att det ska dra igång de sista dagarna. Vi känns bekväma och redo för det mesta. Jag hoppas att grabbarna kan gå ut och älska läget.

Karlin berättar vidare att man pratar mycket om att ta vara på chansen att spela slutspel innebär. Det kunde ha varit ett annat läge.

– Två lag spelar negativt kval och fyra lag har redan fått gå på semester. Där vill man inte vara. Det är en förmån att gå in i ett slutspel, man vet aldrig om man får göra det igen och vad som kan hända om man gör ett bra slutspel. Det kan ha stor påverkan på de individuella karriärerna, spelare blommar ut och helt plötsligt sitter en SHL-klubb och tittar. Det finns mycket positivt att vinna med att vara bra i ett slutspel och det är nu man ska visa vad man är för karaktär och individ.

Att match ett blir ett klassiskt ställningskrig där lagen "känner på varandra" håller Karlin inte som omöjligt.

– Nej, det kan mycket väl bli så, även om det inte är något som någon vill. Det lär bli mycket kamp och tävlan där ute.

När VIK tränade på måndagen hade man tillgång till samtliga spelare, förutom då Emil Andrae som tidigare berättat att han ska spela med HV71 på tisdagen och därmed missar VIK:s första kvartsfinal. Ludvig Jardeskog, som vilade i förra veckan, och Ryan Gropp, som bröt fredagens träning, var tillbaka och deltog fullt ut.

– I det här läget finns det inget att spara på. Då får man spara sig i många månader, säger Mattias Karlin avslutande.

Så tränade VIK

Målvakter: Daniel Marmenlind, Henrik Lundberg

Backpar: Michael Kapla-Alexander Anderberg, Erik Gustafsson-Oskar Drugge, Ludvig Jardeskog-Alfred Barklund.

Kedjor: Joakim Hagelin-Marcus Westfält-Viktor Liljegren, Kellen Jones-Connor Jones-Zach Budish, Ryan Gropp-Tim Wahlgren-Victor Öhman, Gilbert Gabor-Jacob Bjerselius-Oskar Pettersson. Extraspelare var Simon Krekula.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!