Karlin om ryktena: "Kontakt med Modo under alla år"

Det spekuleras friskt i olika medier om Mattias Karlin ska träna Modo nästa säsong eller inte. Huvudpersonen själv tar det med ganska stort lugn.

Just nu ligger 100 procent fokus på VIK och det kommande slutspelet för Mattias Karlin.

Just nu ligger 100 procent fokus på VIK och det kommande slutspelet för Mattias Karlin.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2021-03-19 11:30

Sporten fick ett snack med Mattias Karlin i Västerviks IK efter torsdagens träning för att höra vad han själv har att säga om att han ska vara aktuell som ny tränare för Modo.

– Om jag inte läser någonting så får man ändå höra det på ett eller annat sätt. Det ringer kompisar och journalister. Jag reagerar inte överhuvudtaget. Det är inte första gången som jag är med om det här. Det är sådana tider på året när detta dyker upp. Det är inget jag kan påverka och inget som jag lägger någon energi på heller. Jag fokuserar på det jag kan styra över. Nu är det måndag eller tisdag i nästa vecka och vad vi ska göra fram tills dess som gäller, berättar Mattias Karlin.

Har Modo haft någon kontakt med dig?

– Jag har haft kontakt med Modo på ett eller annat sätt under alla år. Jag vet att jag är en av kandidaterna. Det har jag hört förut, så det är inget konstigt.

Hur skulle du ställa dig om du får ett erbjudande från Modo?

– Om det blir aktuellt så får jag ta beslut då. Just nu lägger jag 100 procent här och det är det jag fokuserar på, svarar Mattias.

Backen Ludvig Jardeskog, som spelade i Vimmerby Hockey 2017–2019, fanns inte med på torsdagens träning utan satt på läktaren.

– Jag klev av i slutet av träningen i går (läs onsdag) efter att jag fått en smäll. Jag har varit på behandling hos en naprapat och det känns redan bättre. Förhoppningarna är att jag kan träna under helgen, säger Jardeskog.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!