Karlin är förtegen om framtiden

Säsongen tog slut i den sjätte semifinalen för Västerviks IK och nu är den stora frågan vilket lag Mattias Karlin tränar nästa säsong.

Tränar Mattias Karlin VIK nästa säsong eller inte är frågan.

Tränar Mattias Karlin VIK nästa säsong eller inte är frågan.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2021-04-14 11:45

För ett par veckor sedan började det spekuleras om Mattias Karlin ska ta över som ny tränare för Modo trots att det återstår två år av kontraktet med VIK.

Karlin har dock en utköpsklausul med VIK som Modo måste betala om Karlin ska bli tränare för Örnsköldsviksklubben

Efter matchen var Karlin ganska fåordig på frågan vilket lag han ska träna nästa säsong.

– Vi får väl se. Just nu vet jag inte riktigt vad som händer. Ett besked bör komma ganska snart. Vi får deppa nu och ta det vidare senare, säger Mattias Karlin efter förlusten med 0–3 mot Timrå IK.

Det blev spelformen i numerära överlägen som blev avgörande i den sjätte semifinalen i och med att gästerna gjorde två av sina tre mål i den spelformen.

– De fick mycket fler numerära överlägen än vad vi fick och framförallt fick de dem efter varandra. Det är det som fäller oss den här gången, att vi tog för många utvisningar.

VIK slutade alltså femma i Hockeyallsvenskan och pressade Timrå till sex matcher i semifinalserien.

– Det hade man kanske inte trott på förhand, så det är helt klart imponerande. Det är alltid så att man vill lite till och vi hade gärna tagit det till en sjunde avgörande. Tyvärr räckte vi inte till, säger Mattias Karlin.

Vad är det som har gjort att det här laget har tagit sig så här långt?

– Framförallt är det att vi har haft en kampmoral och krigat varje dag. Det har inte alltid varit snyggt, men vi har vunnit många matcher. Det är framförallt karaktären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!