Känslosamt när skadade HV-stjärnan hyllades

Det blev en känslosam inramning inför HV71:s SHL-match på lördagen. Damlagets kapten Sanni Hakala, förlamad från bröstkorgen och neråt efter en svår skada, hyllades av Jönköpingspubliken.

HV71-spelaren Sanni Hakala hyllades i Husqvarna Garden inför lördagens SHL-match mellan HV71 och Skellefteå.

HV71-spelaren Sanni Hakala hyllades i Husqvarna Garden inför lördagens SHL-match mellan HV71 och Skellefteå.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2024-02-17 16:52

"Pidä huolta, Sanni" (Ta hand om dig, Sanni) stod det på en av banderollerna i Husqvarna Garden när den 26-åriga finländskan från isen möttes av applåder och stående ovationer.

HV71-kaptenen, märkbart rörd, svarade med att höja sin högra hand mot läktarna.

Det var den 24 november i fjol som Hakala kraschade med huvudet före in i stolpen under en SDHL-match mot Djurgården. Efter att ha opererats för nackskador meddelade hon en vecka senare att karriären var över. Skadorna var så omfattande att hon blev förlamad från bröstkorgen och nedåt, med reducerad funktion i armar och händer.

"Det är fortfarande svårt att förstå vad som har hänt, att kraschen in i målet var så allvarlig som den var och att konsekvenserna har blivit så stora", skrev Hakala på Instagram.

"Inte bara att jag nu tvingas sluta spela ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv under många år, men att jag kan tvingas leva resten av mitt liv i en rullstol."

Svensk ishockey har startat en Swishinsamling för att stötta Hakala i rehabiliteringen. En separat insamling har startats av tidigare HV-stjärnan David Ullström. På lördagseftermiddagen hade hans initiativ samlat ihop närmare 600 000 kronor.

SDHL-lagen kommer dessutom att spela med speciella klistermärken på hjälmarna resten av säsongen, för att visa sitt stöd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!