Kanada byter tränare efter halkolycka

Kanada tvingas byta huvudtränare i sitt herrlandslag i ishockey bara drygt en vecka före OS-premiären. Men inte på grund av covid-19 – utan en halkolycka. Sverigebekantingen Jeremy Colliton ersätter rutinerade Claude Julien.

Jeremy Colliton, till höger, går in som huvudtränare för Kanadas OS-lag. Arkivbild.

Jeremy Colliton, till höger, går in som huvudtränare för Kanadas OS-lag. Arkivbild.

Foto: Nam Y. Huh/AP/TT

Ishockey2022-01-31 05:19

Kanadensiska ishockeyförbundet skriver att Julien halkade på isen under OS-lägret i Schweiz och bröt revbenen. På inrådan från läkare avstår nu Claude Julien OS i Peking. Den rutinerade 61-årige tränaren, som bland annat tränat Boston och Montreal i NHL, har OS-guld, World Cup-seger och vinst i Stanley Cup på meritlistan.

Han ersätts nu av förre Moratränaren Jeremy Colliton som i november sparkades efter tre år i Chicago. Colliton skulle ha varit assisterande tränare i OS-laget.

"Det är svårt att ersätta en tränare med en meritlista som Claude Julien, men jag är hedrad att bli utsedd till att leda Kanada som huvudtränare i ett OS. Vi är ett sammansvetsat ledarteam som fått stor insikt från Claude under vår korta tid tillsammans och vi kommer att fortsätta stödja varandra i vårt mål att vinna OS-guld", säger Colliton i ett pressmeddelande.

Kanada spelar mot USA, Tyskland och hemmanationen Kina i gruppspelet. Herrarnas OS-turnering startar den 9 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!