Virserum kan få möta Vita Hästen

Virserum mot Vita Hästen. Den matchen kan bli verklighet när kvalet till Hockeytvåan lottas på tisdagen. "Får vi möta dem hade vi lätt fyllt hallen. Det vore häftigt", säger Roine Karlsson i sportgruppen.

Virserum kan få möta Vita Hästen i kvalet till Hockeytvåan.

Virserum kan få möta Vita Hästen i kvalet till Hockeytvåan.

Foto: Magnus Strömsten/Kenny Wiis

Ishockey2024-03-04 20:01

Tisdag förmiddag fastställs spelordningen för kvalet till Hockeytvåan. Virserum kvalade in dit via en bragdartad insats mot Lerum i helgen. Nu väntar sex matcher till inom loppet av två veckor.

– Det kommer bli en häftig avslutning på säsongen, säger Roine Karlsson.

Han har haft kontakt med förbundet och fått bekräftat att det förutom Virserum är Vita Hästen, Göteborgs IK, Motala, Skillingaryd, Sörhaga/Alingsås, Ulricehamn och Stenungsund som gör upp om två platser till Hockeytvåan.

– De åtta lagen kommer att lottas in i två grupper om fyra lag. Serien spelas sedan med dubbelmöten och vinnaren i varje grupp går upp.

Hur lottas grupperna?

– Det har varit lite olika bud där. Ett alternativ är att göra en geografisk indelning så det blir så korta resor som möjligt för lagen. Men det mest sportsliga är nog ändå att lagen rankas efter sina meriter från säsongen och fördelas efter det. 

Vita Hästen spelade i Hockeyallsvenskan så sent som ifjol, men degraderades på ekonomiska grunder. I år har laget dominerat i trean och haft tusentals åskådare på sina matcher.

– Det vore förstås häftigt att få möta dem. Då hade vi lätt fyllt hallen.

Kvalet inleds på söndag, 10 mars, och sedan följer en intensiv period med matcher onsdag, fredag, söndag, onsdag och fredag.

Virserum åkte på en hel del skador i helgens matcher. Roine Karlsson hoppas dock att de flesta av spelarna med skavanker ska kunna bli spelklara till helgen.

– Ja, det gäller att vi får tillbaka så många spelare som möjligt. Det går åt tre fulla femmor med så många matcher på så kort tid.

Virserum får kvala till Hockeytvåan.
Virserum får kvala till Hockeytvåan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!