JVM i ishockey spelas i Göteborg 2024

Det blir en hockeyfest i Göteborg. Junior-VM i ishockey kommer att arrangeras i staden 2024. "Att återigen få möjlighet att se världens bästa juniorspelare på hemmaplan är både roligt och viktigt i vår ambition att bli Sveriges mest engagerande idrott", säger Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Det är klart att Göteborg får arrangera JVM i ishockey. Arkivbild.

Det är klart att Göteborg får arrangera JVM i ishockey. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Ishockey2021-03-30 08:21

Egentligen skulle den prestigefyllda turneringen ha arrangerats i Göteborg 2022. Men på grund av coronapandemin tog Internationella ishockeyförbundet beslutet att Kanada, som arrangerade årets JVM i en publikfri bubbla, även skulle få arrangera mästerskapet kommande år.

JVM i Göteborg inleds 26 december 2023 och pågår till 5 januari 2024. Tio lag ingår i turneringen och matcherna spelas i Frölundaborg och Scandinavium.

"Vi hoppas och tror på att JVM 2024 i Göteborg ska motivera än fler ungdomar, både flickor och pojkar, att börja spela ishockey. Flera spelare i junior-VM kommer vi få höra talas om i många år framöver, och att se dem som juniorer är riktigt kul så jag hoppas att fler tar chansen att vara på plats i Göteborg", säger Johan Stark, Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare.

Senast JVM arrangerades i Sverige var i Malmö 2014.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!