Just nu: VH är klart för playoff 2

Det blir en matchserie till för Vimmerby Hockey i playoff till Allsvenska kvalserien. De vann klart med 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) i tredje avgörande mötet med Kallinge-Ronneby.

Anton Carlsson gjorde 3-0 när VH slog KRIF med 4-0.

Ishockey2020-02-29 18:12

Till en början var det en riktigt jämn tillställning. Inget av lagen vågade chansa särskilt mycket i offensiv väg inledningsvis. Det var mållöst efter första perioden, och helt ovisst inför fortsättningen.

Men i andra perioden satte Vimmerby tonen. Mathias Wigley tryckte dit 1-0 med ett bra skott från mitten. Sedan flöt det på. Jesper Norbäck drev upp ett anfall på egen hand, tog sig förbi en motståndare och skickade in ett lurigt skott till 2-0. Inte långt senare utökade Anton Carlsson till 3-0 i ett anfall som Roman Semjonovs låg bakom.

Tre måls försprång inför sista perioden alltså och VH hade full kontroll. De tryckte dessutom in 4-0 genom Oscar Gustafsson tidigt på tredje perioden. Det blev den definitiva spiken i kistan och övriga delen av sista perioden var mest en transportsträcka. VH vann till slut med 4-0 och nu väntar playoff 2.

Anton Carlsson, som blev en av segermakarna med sitt 3-0-mål, säger så här efter segern.

– Det känns helt underbart. Fantastiskt. Vi kände igår när vi vann att vi skulle klara av detta. Stensäkert, säger Vimmerbysonen.