Köpings nye tränare: "Vet hur Sylvegård vill spela"

Sist i serien. En tränare som bara varit på plats i några dagar. Nu siktar Köpings HC på att hålla sig kvar i Hockeyettan. Kan man störa serieledande Vimmerby Hockey på onsdag? "Jag vet ungefär hur Sylvegård (Hampus, tränare i VH) vill spela sin hockey", säger Köpings nye tränare Jakob Mylläri.

IK Oskarshamn-produkten Hugo Engsund vaktar Köpings mål. Han var registrerad som tredjemålvakt i Vimmerby Hockey för två säsonger sedan.

IK Oskarshamn-produkten Hugo Engsund vaktar Köpings mål. Han var registrerad som tredjemålvakt i Vimmerby Hockey för två säsonger sedan.

Foto: Suvad Mrkonjic

Ishockey2023-01-17 16:00

Det var för ungefär en vecka sedan som Köping HC gick ut med att huvudtränaren Johan Hellström bestämt sig för att lämna sitt uppdrag. Enligt ett pressmeddelande på klubbens hemsida valde han att lämna "för klubbens bästa".

Laget hade fått en tuff start i vårserien och låg då sist. 35-årige Jakob Mylläri fick ta över tränarrollen, med ett mål. Att hålla Köping kvar i Hockeyettan.

– Ja, det är vårt mål, säger han kort och koncist när Sporten pratar med honom på tisdagen.

Den nye huvudtränaren, som tidigare varit juniortränare i Västerås IK, har redan hunnit med att leda laget i två matcher. Båda slutade med förlust. 2–3 mot KRIF och 3–6 mot Borås.

– Jag kom in i torsdags förra veckan och det var nästan rakt ut på is för en första träning. Sen var det match fredag och söndag, säger Mylläri, som för första gången i sin tränarkarriär leder ett seniorlag.

Hur har det sett ut?

– Det har varit väldigt bra energi, måste jag säga. Både i båset och ute på isen, inför och under match.

På onsdag kväll väntar förmodligen det tuffaste testet hittills i vårserien, när serieledande Vimmerby Hockey gästar Köpings ishall. Jakob Mylläri väljer att inte lägga allt för stort fokus på motståndet, trots att VH imponerat stort i den här delen av säsongen.

– Jag har väl mest försökt fokusera på de delar i vårt spel där jag ser att vi kan slipa och fila lite. Det handlar om småjusteringar. Jag tycker att grunden finns där och att energin också är där, säger han och fortsätter:

– Det är väldigt tätt mellan matcherna, vilket gör att vi har satt stort fokus på ganska så små detaljer i spelet.

Vad vet du om Vimmerby?

– Jag vet ungefär hur Sylvegård (Hampus, tränare i VH) vill spela sin hockey. Under matchen kommer de säkert vilja äga mycket puck och det gäller att vi stör dem i de momenten. 

Har du någon relation till Hampus Sylvegård?

– Vi har pratats vid lite. Våra bröder spelade ihop en gång i tiden och det är på den vägen. Vi har inte en vardaglig kontakt, men vi har som sagt hörts lite då och då.

Fotnot: Vi direktrapporterar onsdagens match mellan Köping och VH på www.vimmerbytidning.se. Häng med där från klockan 18:50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!