Johan Alm i första matchen på 810 dagar: "Skönt"

Det blev visserligen förlust. Men för Oskarshamnsbacken Johan Alm innebar årets sista SHL-omgång ändå en stor kväll. Det var hans första match på 810 dagar.

Oskarshamns Johan Alm tvingades till 810 dagars matchvila efter korsbandsskadan. Arkivbild.

Oskarshamns Johan Alm tvingades till 810 dagars matchvila efter korsbandsskadan. Arkivbild.

Foto: Erland Segerstedt / TT

Ishockey2021-12-30 22:32

Han gjorde Oskarshamnsdebut för två år sedan mot sin moderklubb Skellefteå, och det blev succé direkt. Oskarshamn tog en historisk poäng i Västerbotten och Johan Alm gjorde ett lika historiskt mål.

Men tyvärr blev det inte mer än tio matcher i Oskarshamnströjan.

På träning skadade han korsbandet och sedan dess har Alm saknats i svensk hockey – fram till torsdagens bortamöte med Rögle.

– Det har varit tufft. Det är otroligt skönt att vara tillbaka. Det var några hinder längs med vägen, exempelvis tränade jag i hög utsträckning ett flertal gånger men var tvungen att trappa ned på grund av reaktion, förklarar Alm efter 3-1-förlusten i Catena Arena innan han tittar ner mot ett isat knä.

– Det blir så när man täcker skott. Så det har inget med skadan att göra.

TT: Rostigt? Du blev utvisad efter tre sekunder i ditt första byte...

– Det var inte starten jag ville ha. Det var inte karriärens bästa match, men jag tyckte att det kom mer och mer. Det blir lätt att man tänker en halv sekund mer i varje situation.

Trots förlusten firar Johan Alm nyår med ett leende på läpparna.

– Detta har gett mig ett annat perspektiv. När jag inte hade hockeyn så kände jag verkligen att det var något jag saknade och nu när jag jobbat två år för att komma tillbaka då gäller det att njuta också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!