Tron är fortfarande stark: "Bara att ladda om"

Jämnt, tätt och små marginaler. Jo. Till slut stod ändå Nybro Vikings som segrare md 3–0. "Resultatet speglar inte matchbilden. Nu är det bara att ladda om", säger Oskar Lindgren.

Tungt. Willaim Dageryd och hans lagkamrater tvingades konsatera att det blev förlust mot Nybro i första matchen.

Tungt. Willaim Dageryd och hans lagkamrater tvingades konsatera att det blev förlust mot Nybro i första matchen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-03-18 18:59

Klart att känsloläget var lågt efter första semifinaldrabbningen i Liljas Arena, men ändå inte så påtaglig. Istället var känslan att det fanns en revanschlusta och tro bland Vimmerbyspelarna efteråt. 

Oskar Lindgren:

– Det här bara första matchen. Jag tycker att vi gör det bra, trots att vi förlorar. Det är jämnt och jag tycker att vi är bättre än dem när vi har spelet framför oss. Sen är Nybro starka och rutinerade. De backar ofta hem och gör det smart, samtidigt som jag tycker det är ganska tråkigt spel de har. Synd bara att vi inte får in puckarna i mål. 

Hur tungt är det här...?

– Nja, klart att vi hade velat vinna, men det är bara att ladda om. Det kommer en ny chans i morgon (söndag). Och det ska bli skönt att åka hem och sova i sin egen säng.

VH-backen lyfter fram lagets första del av matchen, där Vimmerby var bättre och hade momentum.

– Vi kom ut med starkt självförtroende, sen tappar vi tyvärr när vi får vårt powerplay i mitten. Vi går ner i tempo och Nybro är bättre efter det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!