Jesper Fast avgjorde för Carolina i förlängning

Carolinas Jesper Fast avgjorde nattens Stanley Cup-möte mot New York Islanders i förlängning. Matchen, som är Carolinas andra raka vinst i NHL-ishockeyns slutspel, slutade 4–3.

Carolina Jesper Fast, mitten, firar det avgörande målet med jubel och vrål.

Ishockey2023-04-20 05:18

Efter fem minuter och tre sekunder i förlängningen gjorde svenske Jesper Fast det avgörande målet, efter en passning från lagkamraten Jordan Steel.

Carolina var först med att ta ledningen i matchen och utökade till 2–0 när backen och Islandersvensken Sebastian Aho olyckligt slog in pucken i det egna målet efter en chip från Carolinas Stefan Noesen. Pucken studsade förbi en förvånad Ilja Sorokin in i Islanders mål.

Islanders kom dock ikapp och innan den andra perioden var slut hade bortalaget kvitterat till 2–2. I den tredje perioden tog Islanders över ledningen, men Carolina ryckte upp sig, kvitterade och vann efter svenskmålet i förlängning.

Tuffare var det för den svenske målvakten Linus Ullmark, vars Boston förlorade mot Florida med 6–3. Ullmark gjorde 24 räddningar, men kunde inte stoppa Floridas Brandon Montour från att bli tvåmålsskytt.

Carolina har efter nattens match två raka vinster mot Islanders i åttondelsfinalen, vars möten avgörs i bäst av sju. Florida och Boston har varsin vinst.

I den västra konferensen tog Dallas igen mot Minnesota och vann med 7–3, trots två svenskmål av Minnesotas Oscar Sundqvist och Marcus Johansson. Det står därmed 1–1 i matcher mellan de två rivalerna.

Även Edmonton, som förlorade sin första match mot Los Angeles, vann i det andra mötet med 4–2.

Nästa möte i de fyra matchserierna, som avgörs i bäst av sju, spelas natten mot lördag.