Jansson matchvinnare för VH mot Troja

Andra kvartsfinalmötet mellan Vimmerby och Troja blev precis lika jämnt och spännande som det första. Efter 1-1 i första perioden såg det ut att gå mot förlängning då ett ett rappt handledsskott av Gustav Jansson gav 2-1 och en tredje avgörande match i Vimmerby på lördagen.

Gustav Jansson gjorde 1-0 för VH.

Ishockey2021-04-09 20:13

Pelle Ström var tillbaka i laguppställningen för Vimmerby. Han fick kliva av skadad tidigt i första matchen mot Mörrum och visade i comebacken att han var spelsugen genom att vara delaktig i mycket både framåt och bakåt så fort han äntrade isen.

Annars blev det en långt ifrån intensiv inledning på matchen. Det tog drygt sex minuter innan Troja var först ut med att skapa något som kunde liknas vid en het chans. Gästerna fick även den första möjligheten att spela fem mot fyra. Där skapade Troja ganska bra tryck, men inte tillräckligt för att överlista Tomas Rydén i VH-målet.

VH:s första chans fick Jakob Karlsson, men avslutet blev tamt och vållade inte Trojas målvakt Wictor Ragnevall några problem. Nästa chans vaskade Gustav Jansson fram. Han snappade åt sig pucken i mittzon och satte fart mot mål. Avslutet var inte det hårdaste, men pucken letade sig in mellan benen på målvakten och 1–0 för VH var ett faktum.

Två minuter före paus fick Troja en ny chans i power play. Där ordnade Karl Olofsson kvitteringen till 1-1 med ett långskott som letade sig in bakom en skymd målvakt.

Andra perioden bjöd på mycket ställningskrig. VH var laget som hade mest puck och förde spelet, men det heta chanserna var lätträknade. VH hade ett läge i power play utan att lyckas.

VH började bäst i tredje perioden också. Linus Ljung sköt från backposition, men ingen VH-spelare hann fram på returen. Annars prioriterade båda lagen att ligga rätt i försvarspositionerna och se till att inte bjuda sina motståndare på ytor i onödan.

Halvvägs in i tredje fick Todd Winder ett läge, men visade inte samma träffsäkerhet som i matchserien mot Mörrum. Vh var även nära i ett senare skede där man bokstavligt talat försökte trycka in pucken i mål, men Troja stod emot då också.

Minuterna från slutet fick Victor Romfors en fin chans att avgöra för Troja, men Tomas Rydén räddade med nöd och näppe.

När matchen såg ut att gå mot förlängning klev Gustav Jansson fram med sitt andra mål för kvällen. Ett rappt handledsskott räckte för att avgöra.

VH–Troja 2–1

Första perioden: 1-0 (11.56) Gustav Jansson, 1-1 (19.16) Karl Olofsson.

Tredje perioden:  2–1 (19.06) Gustav Jansson.

Skott: 34-2(8-10, 13-9, 13-13)

Utvisningar: 2x2 min – 1 x 2 min

VH-jubel efter segern mot Troja som innebär en tredje avgörande match på lördag.