Irriterad Modotränare: "Inget vi ville ha"

Två raka förluster och två missade SHL-chanser för Modo. Nu väntar en sjunde och avgörande match mot Djurgården. –Det var inget vi ville ha, det tror jag alla fattar, säger Modotränaren Mattias Karlin efter förlängningsförlusten, 2–3.

Modos målvakt Kristers Gudlevskis deppar samtidigt som Djurgårdsspelarna har kramkalas efter förlängningsavgörandet.

Ishockey2023-04-29 00:37

Karlin vägrar att hålla med om att Djurgården nu är i förarsätet.

Trots att Modo förlorat två raka matcher.

– I dag tycker jag vi är klart bättre än Djurgården. De har 16 skott på tre perioder, andra, tredje och fjärde perioden, och vi har 36. Sedan är inte skott allting, vi skjuter inte heller så mycket utan när vi har bra lägen, men analysen är solklar, tycker Karlin.

Modo såg ut att gå mot seger när laget vände 0–1 till 2–1 efter mål av Thedor Niederbach och Mikkel Aagaard.

Men Modo tappade den SHL-plats som en hel hockeytokig stad trånat efter, framför allt de senaste dagarna.

Bara 1.16 återstod av tredje perioden när Linus Klasen sköt 2–2 och fixade förlängning. Då hade Djurgården tagit ut målvakten och spelade sex mot fem.

Klasen fick avancera in från kanten och ostört ta avslutet. Något som irriterade Karlin.

– Det är ett räknefel, vi ska sätta press på honom där så klart. Nu gör vi inte det och då blir det mål, säger han.

Modo har ändå fördel av hemmaplan i den sjunde och avgörande matchen och Karlin pratar om att inte ändra något på förberedelserna.

– Det är framför allt att göra samma saker som hela säsongen, samma rutiner. Gå igenom matchen, analysera den, ta med oss det som var bra och förbättra det som var mindre bra, säger han.