Intensiv jakt på tränare: "Kan bli en propplösare"

Vem blir Phil Horskys efterträdare i Vimmerby Hockey? Snart kan en lösning vara klar. "Svårt att säga i procent hur nära vi är, men intresset är ömsesidigt", säger Morgan Persson.

Vimmerby Hockey och Morgan Persson hoppas inom kort kunna presentera en ny tränare.

Vimmerby Hockey och Morgan Persson hoppas inom kort kunna presentera en ny tränare.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-05-03 20:30

Det dröjde inte länge efter den snöpliga sortin mot Troja/Ljungby innan det stod klart att Phil Horsky gjort sitt som tränare i VH. Sökandet efter hans ersättare inleddes omgående. 

Hur går då jakten och när kan det vara klart?

Så här säger Morgan Persson, klubb- och sportchef i klubben:

– Vi hoppas att presentera ett nytt namn inom kort. Våra samtal har känts bra och det finns ett intresse från båda sidor. Sedan är det andra saker som styr som är utom vår kontroll. 

Har ni haft många tränarnamn på er lista?

– Nej, i utgångsläget fyra personer, sen har ett spännande alternativ tillkommit under tiden. Men som sagt...vi har en positiv känsla och vi ska prata vidare idag. 

Det låter som att ni har ett huvudspår som är aktuellt?

– Det finns fler än ett spår, men ja...vi har kanske kommit längre med en av dem. Vi hoppas att vi får bläck på papperet snart. 

Med tanke på era framgångar den här säsongen och även tidigare. Är det en fördel att det har gått så bra när ni nu letar tränare?

– Absolut. Med tanke på att vi har nått så långt har vi satt oss på hockeykartan som ett av de bästa lagen i ettan. Vi har en uttalad ambition att nå längre än att åka ur på sista steget innan en kvalserie. Den ambitionen tilltalar både spelare och ledare. Vi har också genom åren visat vad vi står för, att vi ger spelarna en bra utbildning och också att spel i Vimmerby Hockey är en bra språngbräda för att ta ytterligare kliv i karriären. 

Har ni tittat efter samma ledarskapsfilosofi som den Phil Horsky stod för?

– Vi har sökt efter likheter som vi gärna vill behålla, som rent strukturmässigt hur man jobbar med träningar och förbereder laget. Så, ja. Det finns likheter, samtidigt som vi letar nytt med hur vi vill spela och få in en mer flexibilitet i offensiven. 

Vad tycker du om lagbygget så här långt?

– Vi har klart med flera viktiga spelare från den befintliga truppen och vi har också ett par namn till som vi vill göra klart med. Sedan finns det många spelare som är intresserade av att komma hit och spela för Vimmerby Hockey. Men de väntar på vilken tränare vi får in. Det går hand i hand. Jag tror att det blir en "propplösare" när vi presenterar den nye tränaren. 

Hur ser det ut i övrigt på ledarsidan?

– Inget är klart, men jag hoppas att alla i teamet runt omkring fortsätter. De gör ett jäkla bra jobb. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!