Ingen slår Wigley på fingrarna i man mot man

Tekningar är en viktig detalj i ishockey. Vimmerby Hockey har den bäste på området i den södra HockeyEttan. Mathias Wigley har hela 62.81 procent vunna tekningar den här säsongen. "Jag har bra flow nu".

Vimmerbys Mathias Wigley är seriens bäste tekare.

Vimmerbys Mathias Wigley är seriens bäste tekare.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-11-26 19:15

Mardrömsmotståndaren. Det är nog så Mathias Wigley uppfattas av flera tekare i södra HockeyEttan. VH-centern har klart bäst tekningsprocent i serien. Tvåan på listan, förre VH-spelaren Sebastian Åkesson, är långt efter med 58.96 procent.

–  Det har gått väldigt bra den senaste tiden. Jag känner mig stark och har bra självförtroende när jag tekar – och det är viktigt att ha med sig, säger Wigley när vi träffar honom efter sista träningspasset inför mötet mot KRIF. 

Varför är du så bra på att teka?

– Jag har blivit bättre på att fokusera, både på träningar och matcher. Jag försöker också läsa av motståndarna när de ställer upp för tekning – och vad de har för syfte. Sedan är det en fördel att jag är ganska stark.

Vem är tuffast att möta?

–  Måste säga Åkesson (Sebastian). Han är teknisk. 

Wigley säger att han satte upp en personlig målsättning innan serien att ha 60 procent vunna tekningar när säsongen är över. Något han är på god väg att infria. 

–  Det gäller att ligga i ordentligt, säger han och garvar. 

Av 320 tekningar har han vunnit 201 och förlorat 119. 

Bäst tekningsprocent i södra HockeyEttan:  1) Mathias Wigley, Vimmerby 62.81, 2) Sebastian Åkesson, Halmstad 58.95, 3) William Romfors, Troja 58.79, 4) Axel Ek, Nybro 58.54, 5) Adam Willig, Hanhals 58.18.

Övriga bästa VH-spelare: Pierre Gustavsson, 54.84, Tobias Fridh 52.17, Jakob Karlsson 50.24, Anton Carlsson 44.52. 

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!