Tvära kast när allt ändrades: "Blir lite oproffsigt"

Tranås, Dalen, Mariestad...nej. Så blir det inte alls. Istället för de motståndarna väntar andra lag för Vimmerby Hockey. "Det känns lite oproffsigt att de ändrat på det igen", säger Anton Carlsson efter tvärvändningen när det gäller serieupplägget för grundserien.

Det fanns ett förslag som de flesta trodde skulle gå igenom. Så blev det inte. Istället får Anton Carlsson och Vimmerby Hockey möta ungefär samma motstånd som de brukar i Hockeyettans grundserie.

Det fanns ett förslag som de flesta trodde skulle gå igenom. Så blev det inte. Istället får Anton Carlsson och Vimmerby Hockey möta ungefär samma motstånd som de brukar i Hockeyettans grundserie.

Foto: Daniel Nestor/Bildbyrån

Ishockey2023-05-11 14:30

Tillbaka till det traditionella. Till en serie med motståndare man brukar möta, till en serie med tio lag istället för åtta. Det är kontentan för Vimmerby Hockey och det beslut som förbundet har fattat. Serieförslaget som fanns om att Hockeyettan istället skulle bestå av fem serier med åtta lag ratades. 

Här tycker VH-profilen och forwarden Anton Carlsson till om det:

– Jag tycker att det har funkat bra med det upplägg som varit, i alla för oss i Vimmerby och den södra serien. Sen kan jag förstå att det är betydligt tuffare för de som får åka norrut och med betydligt längre resor. Det problemet har inte riktigt vi. Jag kan också tycka att det största problemet är att det byts fram och tillbaka. Det kändes som att det nya förslaget som låg var klart, men så kastas vi tillbaka till det tidigare igen. Det blir lite oproffsigt. 

Så här sa bland annat ligachefen Mats "Horndal" Johansson till Hockeyettan.se:

– Många klubbar tyckte förslaget var bra, men det fanns inte tillräcklig majoritet för att få igenom det. 

Anton Carlsson har blandade känslor inför det nu gällande serieindelningen:

– Synd att vi går miste om derbyna mot Tranås och Dalen. Det är alltid roliga matcher, inte minst mot Tranås. Det hade också varit kul att möta Phil Horsky (ny tränare i Tranås). Samtidigt får vi chans till revansch för förra säsongens mindre bra insats i grundserien. Nu får vi möjlighet att slå de "stora" lagen som Karlskrona, Kalmar och Troja. 

Det är också just de här matcherna som han mest ser fram emot att spela:

– Det är relativt korta resor, med mycket rivalitet och där man känner många av spelarna. 

VH-forwarden höjer ett varningens finger för Borås. Ett lag som var ytterst nära att ta sig till Allettan förra säsongen. 

– De var ett av de bättre lagen vi mötte och har bra förutsättningar med fin arena och bra spelare.

Vad händer nu fram tills ni samlas i höst?

– Adam Koponen har ett upplägg med fysiken som vi kör tillsammans, sen spelar vi innebandy utöver den individuella träningen. 

Södra serien har följande utseende: Vimmerby, Tyringe, Karlskrona, Mörrum, Kallinge-Ronneby, Kalmar, Halmstad, Troja-Ljungby, Alvesta och Borås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!