Hyllas efter uppvisningen: "Hans bästa match"

Elias Pettersson var glödhet när Vancouver för första gången besegrade Vegas i NHL. Svensken svarade för två mål och två assist i 5–1-segern i NHL. –Det kan ha varit hans bästa match, säger tränaren Bruce Boudreau.

Vancouvers Elias Pettersson, tvåa från höger, hyllas efter sina fyra poäng mot Vegas.

Vancouvers Elias Pettersson, tvåa från höger, hyllas efter sina fyra poäng mot Vegas.

Foto: John Locher/AP/TT

Ishockey2022-04-07 07:54

I och med segern har Vancouver en liten chans att ta sig till slutspel då man jagar ett wild card i Western Conference, sju poäng bakom åttondeplacerade Dallas.

Vegas är i nuläget också utanför Stanley Cup, dock bara en poäng bakom Dallas.

Vancouver tog ett grepp om matchen under en 17-sekundersperiod i första perioden då man gick från 0–1 till 2–1 genom mål av Bo Horvat och Brad Richardson. Pettersson sköt på den svenske målvakten Robin Lehner och pucken studsade ut till Horvat som satte den i nät.

– Vi kom i gång i rätt tid. Vi är svårslagna när vi är i ledningen, säger Boudreau enligt Vancouver Sun.

I målstim

I den andra perioden utökade Vancouver till 4–1 genom en assist och ett mål av svensken. 23-åringen styrde in 4–1 på Oliver Ekmans-Larssons skott. Pettersson fick även sista ordet då han i början av tredje perioden satte 5–1.

Det var fjärde gången i karriären som Pettersson gjorde fyra poäng i en match, skriver Vancouver Sun. Det var också tredje gången på fem matcher som Pettersson gör två mål. Han är nu uppe i 24 mål den här säsongen.

– Jag är väldigt nöjd med hur vi spelade, vi gjorde det bra i 60 minuter, vilket vi behöver göra i alla matcher. Det är lätt att säga att jag hade "feeling" i kväll, det var mina lagkamrater som spelade fram mig, säger Pettersson ödmjukt efter matchen.

Hyllningarna

Lagkamraten Tyler Myers hyllar svensken.

– Jag tycker att det var "Peteys" bästa match den här säsongen. Han är en speciell spelare och han spelade särskilt bra i kväll. Kan vi få honom att spela så oftare kommer han att vara en fantastisk spelare för oss under lång tid, säger Myers enligt nhl.com.

Tränaren Boudreau stämmer in i hyllningskören:

– Det kan ha varit hans bästa match. Han var alltid i närheten av pucken och spelade väldigt intelligent. Han vet var han ska ta vägen och vart han ska spela, ser isen så bra att när han vänder sig har han allt på sin forehand, säger Boudreau.

– Pettersson ser på samma sätt som killar som Alex Ovetjkin.

Vancouver har aldrig tidigare slagit Vegas sedan Golden Knights kom in i NHL 2017.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!