HV71 vann "kaosmatch" – 7–6 mot Rögle

Målskytt redan i andra bytet. Miska Siikonen gav HV71 en drömstart i bortamötet med Rögle – och till slut blev det seger med sanslösa 7–6 efter förlängning. Annars blev Malmö stor vinnare i SHL:s täta bottenstrid via 3–2 mot Linköping.

Luleå och Brynäs möttes för andra kvällen i rad.

Ishockey2021-02-04 21:11

Det har hänt en hel del i HV71 den senaste tiden. Tränaren Nicklas Rahm fick sparken för två veckor sedan och ersattes av nygamle tränaren Stephan "Lillis" Lundh. Och på spelarfronten har Matt Donovan, Arttu Ilomäki, Miska Siikonen och Jordan Murray (ej spelklar än) hämtats in – samtidigt som Anton Karlsson och Ryan Stoa lämnat.

Borta mot Rögle debuterade Ilomäki och Siikonen. Och redan i andra bytet snodde 24-årige Siikonen åt sig pucken i offensiv zon och tog köksvägen till 1–0. Jönköpingslaget gick sedan till periodvila med 3–1 sedan även nye Donovan skickat in sitt andra mål i sin tredje match för laget.

Det var bara början på den sjövilda torsdagskvällen i Ängelholm.

5–5 efter två perioder

Om HV71:s förstaperiod var bra var tabelltvåan Rögles andraperiod än bättre. Ängelholmslaget sköljde över gästerna – men trots 22–5 i skott lyckades HV71 sticka upp två gånger. Resultatet? Sanslösa 5–5 på tavlan efter 40 minuters spel.

I tredje perioden gick Rögle fram till 6–5. Men efter ett rejält klapp-klapp-spel i numerärt överläge hittade HV71 6–6 med 5.47 kvar av tredje perioden. Och i förlängningen avgjorde Fredrik Forsberg med säsongens 16:e mål fram till 7–6.

– Skönt att få med oss två poäng efter den här kaosmatchen, sade Fredrik Forsberg till C More.

– Sju mål på tavlan mot Rögle borta är otroligt bra. Men sex bakåt är väl lika dåligt ...

Malmös andra raka

Men stor vinnare i den täta bottenstriden blev alltså Malmö, som blev enda lag i tabellens nedre skikt att ta full pott. 3–2 hemma mot bottenrivalen Linköping, sedan Ponthus Westerholm avgjort i powerplay, innebär att Malmö lyfter från nästjumboplatsen, förbi både HV71 och Linköping, upp till elfte plats i tabellen.

Nu är Malmö helt plötsligt bara två poäng bakom Oskarshamn – som tappade 2–1 till 2–3 efter förlängning borta mot Färjestad – på den sista slutspelsplatsen. Och då har Malmö fyra eller fem färre spelade matcher än övriga konkurrenter, på grund av lagets tre veckor långa covid-19-uppehåll nyligen.

Sjätte raka Brynäsförlusten

Längst ned i tabellen är Brynäs kvar efter sjätte raka förlusten – och den andra på två dagar i dubbelmötet hemma mot Luleå.

1–5 på onsdagskvällen blev 1–3 ett dygn senare.

Brynäs fick sämsta tänkbara start på matchen. Oula Palve drog på sig en utvisning redan efter 43 sekunder och Luleå utnyttjade det numerära överläget till att ta ledningen genom Filip Hållander.

Därefter släppte aldrig gästerna greppet.

Brynäs lyckades spräcka Jesper Wallstedts nolla när Emil Molin reducerade till 1–2 i början av tredje perioden, men kvitteringsjakten var varken intensiv eller särskilt lyckad. Isac Brännström satte 3–1 för Luleå i tom kasse med en sekund kvar.