HV71 sparkar tränarna

Krislaget HV71 väljer att sparka två av sina tränare. Huvudtränaren Tommy Samuelsson får gå, liksom hans assistent Fredrik Stillman. Det skriver klubben i ett pressmeddelande.

HV71 väljer att sparka huvudtränaren Tommy Samuelsson, till höger, och assisterande Fredrik Stillman. Arkivbild.

HV71 väljer att sparka huvudtränaren Tommy Samuelsson, till höger, och assisterande Fredrik Stillman. Arkivbild.

Foto: Pär Bäckström/TT

Ishockey2023-01-30 15:10

I stället kommer herrlaget att ledas av nuvarande klubbdirektören Johan Lindbom, guldtränare 2017, som får Charles Berglund, Per Gustafsson och William Rahm som assisterande tränare.

"HV71:s styrelse har beslutat att Tommy Samuelsson och Fredrik Stillman lämnar sina uppdrag i HV71. Inget roligt beslut, men i rådande läge ett rätt beslut", skriver klubben i ett pressmeddelande.

HV71 tippades av många högt upp i SHL-tabellen i återkomsten till högsta serien.

Men nykomlingen har, trots många stjärnvärvningar, haft det tufft ända från starten och parkerar på kvalplats, näst sist, i tabellen.

Jönköpingslaget är i slutet av något som har kallats en ödesvecka, med fyra raka hemmamatcher.

Det började bra när Oskarshamn besegrades efter straffar i tisdags, men därefter har det blivit förluster både mot Leksand och Luleå.

På tisdagen väntar Timrå på hemmaplan. Inför den matchen agerar nu HV71 och sportchefen Kent Norberg och väljer att sparka tränarna.

För en tid sedan petades assisterande tränaren Johan Åkerman och i stället plockades Charles Berglund in i tränarstaben.

Men det draget har inte gjort någon större skillnad och nu får också huvudtränaren Tommy Samuelsson och assisterande tränaren Fredrik Stillman lämna.

Rutinerade Samuelsson, 63, tog över HV71 inför förra säsongen och förde klubben tillbaka till SHL på bara en säsong.

14 omgångar återstår av grundserien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!