HV71 sänkte Modo med 25 sekunder kvar

HV71 har fortfarande inte tappat poäng i hockeyallsvenskan, men mot Modo var det nära. Tyler Vesel sköt segermålet 3–2 med bara 25 sekunder kvar.

Tommy Samuelsson har lett HV71 till sex raka segrar. Arkivbild.

Ishockey2021-10-13 21:29

HV71 åkte chockartat ur SHL förra säsongen men har inlett spelet i allsvenskan fläckfritt – i alla fall poängmässigt. I Örnsköldsvik kom sjätte raka segern efter Vesels sena avgörande, som kanske inte var helt logiskt.

– Skönt att få det, men på något sätt kändes det som att vi var på väg ur matchen flera gånger, säger HV-tränaren Tommy Samuelsson till C More.

– I stora stycken är Modo bättre än oss.

Modo började bäst och tog ledningen innan två minuter var spelade. Men redan efter 5.16 hade HV vänt efter mål av Jesper Kokkonen och Jonathan Davidsson.

Emil Wahlberg sköt 2–2 med drygt sju minuter kvar av tredje perioden, men till slut räckte det ändå inte till några poäng för Modo.

HV skuggas närmast av Bik Karlskoga, tre poäng bakom efter 1–0-segern borta mot Vita Hästen. Henrik Björklund gjorde målet i början av tredje perioden.

Björklöven är trea, men sex poäng bakom serieledaren från Jönköping efter att ha åkt på onsdagskvällens stora skrällförlust. Troja/Ljungby bortaslog "Löven" med 4–1.