HV71 presenterar stjärnvärvning

HV71 gör en stjärnvärvning inför comebacken i SHL. Forwarden André Petersson återvänder till Jönköpingsklubben efter spel i NHL och KHL.

Tre Kronor-spelaren André Petersson återvänder till HV71. Arkivbild.

Tre Kronor-spelaren André Petersson återvänder till HV71. Arkivbild.

Foto: Ivan Sekretarev/AP/TT

Ishockey2022-06-23 14:22

André Petersson, 31 år, kom till HV71 2006 eftersom han skulle gå på hockeygymnasiet i Husqvarna. Nu återvänder han.

Inför säsongen 2009 fick han sitt första a-lagskontrakt med HV71. Det betyder att han var med när klubben tog sitt fjärde SM-guld.

Nu, mer än ett decennium senare, återvänder forwarden. Detta efter spel i både NHL och KHL. Förra säsongen spenderade han i Dynamo Moskva. I våras valde han dock att bryta kontraktet med klubben på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

"Det är fantastiskt! Jag har gått runt och varit sugen på att spela i HV71 ett par år och att det nu äntligen är klart känns naturligtvis bra. HV71 betyder mycket för mig", säger André Petersson i ett pressmeddelande.

De senaste åtta åren har Petersson spelat i KHL och ofta legat i toppskiktet av poängligan. På 326 matcher blev saldot 255 poäng.

"André är en av de bästa svenska spelarna som spelat i KHL och har producerat på en hög nivå under lång tid. En spelare som kan bryta en matchbild med sin klubbteknik och offensiva kraft", säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!