HV71 bröt förlustsviten: "Enormt stor seger"

Efter fem raka förluster, drygt tio perioder utan mål och ett tränarbyte kunde HV71 bryta den negativa trenden. Det blev bortaseger mot Oskarshamn i Smålandsderbyt. –En enormt stor seger för oss, säger HV:s Nick Shore.

JÖNKÖPING 20230307HV71:s Nick Shore, tv, gjorde HV71:s ledningsmål mot Oskarshamn. Arkivbild.

Ishockey2023-10-28 18:01

5–2-segern var också Jönköpingsklubbens första på bortaplan i höst.

– Det är stort. Förhoppningsvis kan det göra att det nu rullar på, det var en enormt stor seger för oss i kväll, säger Nick Shore till TV4 Play.

HV71 är kvar på 14:e och sista plats i SHL-ishockeyn, men nu på samma poäng som just Oskarshamn. Lagen har tre poäng upp till kvalplats.

"Betyder mycket"

Måltorkan bröts 13.38 in i första perioden när Oskar Stål-Lyrenäs satte 1–1. Det var HV71:s första mål på 203 minuter och 56 sekunder.

– Det var skönt att spräcka nollan, det betyder mycket. Mål kan ge energi till gruppen och laget och vi växer. Förhoppningsvis kan vi trumma på nu, säger Stål-Lyrenäs till TV4 Play i periodpausen.

Målet gav HV energi och man tog över spelet. Men på en kontring kunde Oskarshamn göra 2–1 i andra perioden, Patrik Karlkvist målskytt. HV71 kvitterade en dryg minut förre periodpausen, Victor Sjöholm.

Två minuter in i sista perioden tog HV71 ledningen för första gången i matchen, Nick Shore i power play.

– Jag tyckte vi spelade bra hela matchen och det var skönt att få in ett mål i powerplay, säger Shore.

Och när Oskarshamn tagit ut målvakten kunde André Petersson göra 4–2, hans sjunde mål för säsongen. Några sekunder från slutet, i tom kasse, satte Simon Önerud 5–2.

Sparkade tränaren

Efter 0–8 mot Malmö fick tränaren Tomas Monten sparken och klubbdirektören Johan Lindbom kallades ner till båset. I andra matchen som huvudansvarig fick han också uppleva en seger.

Frölunda vände 0–1 till 3–1 mot Örebro och Timrå lyckades vända 0–3 till 3–3 och få en poäng med sig från Linköpings-matchen. Hemmalagets Remi Elie såg till att man fick med sig två poäng genom mål 1.14 in i förlängningen.