Horsky: "Vi visar bra attityd"

Vimmerby Hockey fäller motståndare efter motståndare. Nu var det HC Dalens tur. 4-0 säger en hel del om Vimmerbys stabilitet just nu. "Vi visar bra attityd", säger Phil Horsky när vi pratar med honom på pressläktaren i Norrahammar några minuter efter slutsignalen.

Här firar Niklas Salo och Kristoff Kontos 1-0-målet mot Dalen.

Här firar Niklas Salo och Kristoff Kontos 1-0-målet mot Dalen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-01-08 22:02

VH-tränaren var självklart helnöjd med att laget bärgade en ny seger – den femte i rad – i vårserien. Han var däremot mindre nöjd med insatsen i den första perioden.

– Det var ganska slarvigt spel. Det tyckte vi allihopa i periodpausen. 

Första perioden gick knappt på poäng till Dalen, spelmässigt. Resultatmässigt var det fortfarande mållöst. 

Efter den sömniga inledningen, blev det bättre fart på Vimmerby i den andra och tredje perioden. 

– Vi visade att vi hade en växel till – och det syns att vi har bra självförtroende. Det var starkt att komma tillbaka som vi gjorde efter första perioden, menar Phil Horsky. 

VH fick det viktiga första målet i matchen, och det var vackert. Niklas Salo hittade en helt ren Kristoff Kontos vid bortre stolpen. Kanadicken gjorde enkelt sitt fjärde mål i serien. 

I inledningen av den tredje perioden var det ombytta roller. Kontos till Salo – och 0-2. 

– Ibland öppnar sig passningsvägarna och då är det enkelt att hitta fram med pucken. Kontos gjorde ett bra avslut vid det första målet. Och vid mitt mål så fick jag en bra passning av Kristoff (Kontos), säger Niklas Salo.

Den kvicken finnen har gjort flera viktiga mål för Vimmerby i inledningen av serien. Det här var hans tredje fullträff på fem matcher. 

– Vi gjorde ingen vidare bra förstaperiod, sedan blev det allt bättre. Jag tycker att vi var bra i försvarsspelet hela matchen.

Det tyckte även Phil Horsky. 

– Vi spelar bra och stabilt i boxen och vi är starka i special teams. Det är viktigt. 

VH-tränaren poängterar dock vikten av att inte slappna av:

– Vi får aldrig bli nöjda, utan hela tiden ha viljan att förbättra oss. 

Vimmerby avslutade bortamötet i SkandiaMäklarna Center på bästa sätt. Ett till synes uppgivet HC Dalen hade inget att sätta emot. Istället gick VH fram till 0–4 efter ett mål i powerplay av Christoffer Rasch och ett av Mathias Wigley.  

Christoffer Rasch gjorde ett nytt mål för VH.
Christoffer Rasch gjorde ett nytt mål för VH.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!