Horsky till Vita Hästen: "Utveckla unga spelare"

Vimmerby Hockeys succétränare Phil Horsky har gjort klart med ett nytt uppdrag. Det blev allsvenska klubben Vita Hästen som vann kampen och där ska Horsky ansvara för klubbens juniorverksamhet. "Vi är mycket nöjda med rekryteringen", säger klubbchefen Dan Björkman.

Phil Horsky är klar för Vita Hästen, där han ska vara sportchef för juniorverksamheten samt huvudtränare för J-20-laget.

Phil Horsky är klar för Vita Hästen, där han ska vara sportchef för juniorverksamheten samt huvudtränare för J-20-laget.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-06-03 12:44

Jussi Salo (ny huvudtränare för Väsby) och Niklas Czarnecki har lämnat hål att fylla på ledarsidan.

Vita Hästen har rekryterat Phil Horsky som sportchef för juniorverksamheten samt huvudtränare för J-20-laget. 

Med Phil Horskys tvåårskontrakt kan Vita Hästen bocka av en vakans. 38-åringen, född i Wien, byter Vimmerby mot Hockeyallsvenskan i Norrköping och presenterades av Vita Hästen under torsdagen.

– Jag är tacksam för att komma in i en ambitiös organisation som Vita Hästen. Jag brinner för utvecklingen av både organisation och unga spelarna och är säker på att min erfarenhet och passion kommer kunna ta Vita Hästens juniorverksamhet till nästa nivå, säger Phil Horsky till klubbens hemsida.

Vita Hästen drog det längsta strået i jakten på den förre VH-tränaren som omgärdats av många rykten sedan det blev klart att han skulle lämna klubben.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Phil till vår juniorverksamhet. Det är en kompetent tränare som arbetat på både hög junior- och seniornivå som vi upplever kan vara med och fortsätta utveckla både vår juniorverksamhet i stort men också individuella spelare. Vi ser att han på ett bra sätt kan förbereda våra juniorer för seniorspel och vad som krävs för att nå nästa nivå, säger Dan Björkman Klubbchef i Vita Hästen.

Kontraktet är skrivet över två säsonger.

Den förre Vimmerby-spelaren Niklas Czarnecki har lämnat Vita Hästen.
Den förre Vimmerby-spelaren Niklas Czarnecki har lämnat Vita Hästen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!