Horsky: "Räknar med ett desperat Hudiksvall"

Vimmerby Hockey är bara en seger från att nå kvalserien till HockeyAllsvenskan. Här är Phil Horskys tankar inför fredagens match i Hudiksvall, som spelas inför tomma läktare: "Jag räknar med ett desperat Hudiksvall".

Phil Horsky och Vimmerby Hockey är bara en seger från spel i kvalserien.

Phil Horsky och Vimmerby Hockey är bara en seger från spel i kvalserien.

Foto: Jonatan Wedding

Ishockey2020-03-12 13:38

Vid lunchtid under torsdagen kom beskedet att matchen mellan Hudiksvall och Vimmerby kommer att spelas inför tomma läktare. Ett beslut taget med anledning av det rådande läget med coronaviruset. 

Vimmerbys tränare säger så här om det:

– Det är såklart tråkigt att det blir så, men vi har full förståelse för Hudiksvalls beslut. Det är bara att acceptera och för oss förändrar det ingenting i grunden. Vi kommer att fortsätta på samma sätt som innan.

– Samtidigt tycker jag förstås synd om våra fans som hade tänkt åka upp och stötta oss. De har varit fantastiska. Vi bär ändå med oss stödet, trots att de inte kan vara på plats.

Vimmerby har trumf på hand efter den klara 6–2-vinsten i Vimmerby ishall i tisdags. 

Vad är dina intryck från den matchen så här några dagar senare?

–  Vi var väl förberedda och formen är väldigt bra, både fysiskt och mentalt. Vi gick för det direkt och ville ta tag i taktpinnen från start. Det lyckades vi med. Det var en väl genomförd match, säger Phil Horsky och fortsätter:

– Jag tror inte att Hudiksvall hade räknat med att vi skulle spela med sådan fart och sådan pondus. Men jag vet att vi kan spela ännu bättre. Jag har sagt till grabbarna i laget att de (Hudiksvall) har mycket att fundera över. Det var nog ingen rolig hemresa för dem. Dessutom har de fått mindre tid till återhämtning än oss och det är till vår fördel. 

Hur tror du att Hudiksvall kommer att ta sig an matchen på fredag?

– De kommer garanterat att vara mer desperata. Jag tror ändå inte att de kommer att spela på något annat sätt. Det är för kort tid för att ändra på det. Jag förväntar mig inte heller några större taktiska förändringar. 

Horsky säger att det inte heller kommer bli några större justeringar i Vimmerbys spel. 

– Nej, vi har förstås kollat igenom matchen i tisdags. Det är ett par smådetaljer som vi kommer titta lite närmare på och där vi måste vara noggranna. 

VH-tränaren lyfter fram sitt lag och säger att känslan är bra inför fredagen:

– Vi är i riktigt bra fysisk form, vi har snabba och bra fötter och är starka i kroppen.

Är det några förändringar i truppen?

–  Nej, vi kör med samma lag. Nils Rygaard och Tobias Fridh är fortfarande inte aktuella för spel. 

VH övernattar i Uppsala mellan torsdag och fredag, där även ett ispass kommer att genomföras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!