Horsky: "En av våra bästa matcher"

Vimmerby Hockey fick en perfekt start på Vårserien, då Mörrum besegrades med 1-2. "Sett över 60 minuter gör vi en av säsongens bästa matcher", säger VH-tränaren Phil Horsky.

Där satt den. Mathias Wigley (nr 11) har just snyggt tryckt in 1-0 för VH borta mot Mörrum.

Ishockey2019-12-28 18:19

Matchen blev precis så dramatisk som många förväntade sig på förhand. Mörrum och Vimmerby landade på samma poäng efter grundserien. VH hade dock ett litet mentalt övertag efter sina två vinster tidigare i höst. Och sett till både spel och chanser var det fullt rättvist att "Tigrarna" vann även den här gången.

– Ja, det tycker jag. Vi gör det jättebra, framför allt i den första och andra perioden. Sista perioden blev jämnare, säger Horsky när vi träffar honom i spelarbussen efter matchen.

Innan premiären i Vårserien var VH-tränaren förhoppningsfull. Han pratade mycket om att laget visat glädje och energi på träningarna. Och samma sak var det mot Mörrum.

–  Vi spelar som vi tränar. Det var mycket intensitet i vårt spel, vi hade stor energi och hade bra fötter. Killarna visade spelglädje.

Inte minst då Mathias Wigley.

–  Ja, vilken krigare han är..., säger Horsky med ett leende.

Det var just Wigley som visade vägen med sitt mål i den andra perioden. Ett mål som var välförtjänt med tanke på Vimmerbys dominans.

Glädjen blev dock kortvarig för VH. När laget var på väg att göra 0-2 kort efter ledningsmålet, vände istället spelet snabbt och Mörrum kunde kvittera.

–  Det var typiskt att det där målet kom, men grabbarna reste sig ändå.

I den sista perioden kom Mörrum ut med nya krafter och fick mer att säga till om. De fick också ett bra läge att skaffa sig ett bra grepp när VH fick en utvisning i slutminuterna. Comebackande Tomas Rydén visade bra klass och räddade laget från baklängesmål. Kort efter att VH blivit fulltaligt, slog Niklas Salo till. På en förnämlig passning från Wigley, sköt Salo direkt från nära håll och fick till sin stora glädje se pucken gå in bakom storspelande Tim Hultstrand i Mörrum-målet.

Vimmerby fick en perfekt start i Vårserien.

I VH debuterande Kristoff Kontos.

Hur tyckte du att det gick för honom?

–  Jag är väldigt nöjd. Han har pondus, bra positionsspel och vann alla tekningar. Jättebra, säger Horsky.

Bäst i ett bra VH var ändå Mathias Wigley, Tomas Rydén, Pierre Gustavsson, Max Popovic, Oscar Gustavsson och Oskar Carlsson.

Fakta

Mörrum - Vimmerby  (0-0, 1-1, 0-1)

Målen: 0-1 (28.26) Mattias Wigley (Christoffer Rasch, Oscar Gustavsson), 1-1 (29.40) Adam Ingvarsson, 1-2 (58.19) Niklas Salo (Mattias Wigley, Pelle Ström).

Skott: 19-25

Publik: 531.

Tomas Rydén gjorde en kanonmatch mot Mörrum. Här får han dock besviket konstatera att hemmalaget precis gjort mål.
Karta: Mörrum