Horsky: "Det är så vi måste spela för att vinna"

Inledningen var sådär. Sedan kom Vimmerby Hockey in i matchen och då släppte de aldrig taget. "Vi hade kunnat göra fler mål", säger tränaren Phil Horsky efter 3–2 borta mot Skövde.

Det blev, precis som i första mötet, jämnt mellan Vimerby och Skövde. Men VH drog längsta strået.

Ishockey2021-02-07 18:56

Fjärde raka segern alltså.

Men vi börjar från början. Hemmalaget Skövde gick ut med mycket självförtroende och energi. Bara på de första minuterna lyckades de skapa flera lägen för 1–0. Tomas Rydén stod i vägen.

Men Vimmerby Hockey och tränaren Phil Horsky var inte nöjda med inledningen. Spelet behövde förbättras.

– Vi snackade ihop oss lite. Vi sa att det inte är så här vi vill uppträda. Sedan efter tio minuter av matchen blev det bättre, konstaterar Phil Horsky.

Ja, det blev bättre. Och i 17:e minuten kontrade Todd Winder in 1–0 med ett snyggt skott i nättaket. Skövde svarade dock snabbt, när det blev rörigt framför mål och Alexander Abrahamsson satte dit kvitteringen.

Andra perioden såg helt annorlunda ut. Vimmerby Hockey tog taktpinnen tidigt och parkerade allt som oftast i anfallszon. Inte helt oväntat kom också 2–1 för VH. Det var Sebastian Vidmar som gjorde ett bra jobb och la in pucken framför mål. Där dök Ludvig Vännström upp och satte dit ledningsmålet i matchens 29:e minut.

– Andra perioden var klart bäst. Det är så vi måste spela för att vinna. Vi körde på och gjorde allt rätt, säger Phil Horsky.

Inte långt efter ledningsmålet kom även 3–1. Det var Pierre Gustavsson som åkte runt hela anfallszonen med pucken innan han skickade den mot mål. Efter en touch på Skövdespelare styrde Johan Schreiber skickligt in pucken på volley.

Men sista ordet var inte sagt. Skövde reducerade genom Lukas Johansson precis innan paus.

– Vi slarvade lite och de tog vara på läget. Det var synd, för annars var andra perioden riktigt bra av alla.

I tredje perioden fortsatte Vimmerby trycka på framåt. De hade några lägen, men fick inte in pucken. Sedan tog Skövde över och jagade kvittering.

– Vi körde på och ville fortsätta framåt. Sedan började de chansa mer och satte hårdare press. Vårt försvarsspel de sista fem minuterna var kul att se. Skövde var aldrig riktigt nära att kvittera, säger Phil Horsky.

Matchfakta

Skövde IK-Vimmerby Hockey 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

Målen: 0-1 (16:55) Todd Winder (Oskar Carlsson, Christian Lindberg), 1-1 (18:27) Axel Abrahamsson (Joel Werner, David Lundmark), 1-2 (28:59) Ludvig Vännström (Sebastian Vidmar, Gustav Jansson), 1-3 (34:30) Johan Schreiber (Pierre Gustavsson, Christian Lindberg), 2-3 (39:46) Lukas Johansson (Oscar Forsmark).

Skott: 31-27

Utvisningsminuter: 4-4

"Som vi spelade i andra perioden vill jag att det alltid ska se ut. Så måste vi göra för att vinna", säger Phil Horsky.