Hockeynytt: Han spelar vidare i VH

Oscar Gustafsson fortsätter i Vimmerby Hockey. Forwarden Oscar Gustafsson är näste man att förlänga sitt kontrakt med Vimmerby Hockey över säsongen 19/20.

Kaptenen Jakob Karlsson presenterades som klar igår. Nu är ännu en VH-spelare klar.

Kaptenen Jakob Karlsson presenterades som klar igår. Nu är ännu en VH-spelare klar.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-04-04 13:12

Den unge forwarden med Färjestad BK som moderklubb gjorde en stark debutsäsong i VH, och gjorde snabbt avtryck med sin vassa skridskoåkning och höga arbetskapacitet.

Tio poäng blev det (5+5), men han var inblandad i betydligt fler chanser och situationer offensivt än poängskörden visar.

– Vi är glada att få behålla Oscar. Det är en spelare med potential, och med en seniorsäsong i kroppen så finns alla möjligheter att ta ännu större kliv i utvecklingen till kommande säsong, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande.

Gustafsson avslutade säsongen med en handledsskada i playoffserien mot Troja, men har kastat gipset i dagarna och är redo för en stark försäsong.

– Det ska bli riktigt kul att fortsätta i Vimmerby. Jag är förväntansfull redan. Jag trivs väldigt bra i klubben, det funkar kanonbra och det känns som att vi har något bra på gång. I år gick vi långt, men det känns som att vi har längre i oss, säger Oscar Gustafsson.

Själv hoppas han på att ta nästa steg.

– Jag vill bli ett mer offensivt hot kommande säsong. Den här säsongen utvecklade jag defensiven, men var samtidigt inblandad i mycket framåt som jag får träna på att förvalta bättre, säger 21-åringen.

Det nya kontraktet är skrivet på ett år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om