Hockeyettan håller extra årsmöte – Glysing kan få avgå

Det blir ett extra årsmöte för klubbarna i Hockeyettan sedan en majoritet begärt detta. Den 22 januari ska ordförande Ronnie Glysings framtid avgöras.

Höstsäsongen i Hockeyettan har präglats av en konflikt.

Höstsäsongen i Hockeyettan har präglats av en konflikt.

Foto: Montage

Ishockey2021-12-10 14:11

Under torsdagen skickade Hockeyettan ut en kallelse till de 40 medlemsklubbarna om ett extra årsmöte. Detta ska hållas i Stockholm den 22 januari eftersom 21 av klubbarna begärt så.

På mötet kommer det avgöras om Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing får fortsätta i sin roll eller inte. Klubbarna har möjlighet att rösta kring hans framtid efter den stormiga höstsäsongen där majoriteten av rubrikerna handlat om bråken, bojkotterna och rättighetsstriderna kring klubbarna.

Tidigare har klubbarna försökt få till ett extra årsmöte och hänvisat till paragraf 12 i Hockeyettans stadgar som lyder:

"Extra årsmöte skall hållas när styrelsen eller mer än hälften av medlemsföreningarna begär det eller efter framställning från revisorer eller revisorssuppleant. Sådan framställan skall avfattas skriftligen och innehålla skälen för begäran. När styrelsen mottagit begäran om extra årsmöte skall den inom 14 dagar utlysa sådant möte att hållas inom två månader från erhållen begäran. 

undefined
Thomas Regemalm, ordförande för Boden Hockey.

Boden Hockey som varit en central klubb i konflikten har tidigare aviserat att de vill ha bort Glysing. Enligt en lista Aftonbladet publicerat var Boden den enda länsklubb som begärde ett extra årsmöte för en månad sedan. 

– Föreningarna vill frigöra sig från det totalitära styret som inte hör hemma i ett svenskt föreningsliv, har klubbens ordförande Thomas Regemalm sagt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!