Hjälten: "Det här stärker gruppen"

Måns Carlsson blev stor matchhjälte i rysaren mot Enköping. Efter firandet i omklädningsrummet var VH-forwarden på ett strålande humör.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-03-02 18:57

– Just nu känner jag bara en stor glädje. Det är fantastiskt. Vi hade ett stort tålamod genom hela matchen och det blev avgörande, säger Måns Carlsson och spricker upp i ett stort leende.

Med bara en minut kvar av ordinarie tid gjorde han det förlösande 1–0-målet. Publiken vrålade ut sin glädje och VH-spelarna firade ute på isen. Det syntes lång väg att det målet betydde hur mycket som helst.

– När pucken gick in var det bara ren adrenalin.

Hur upplevde du målet?

– Jag vet inte om det var "Hampe" (Hampus Harlestam) eller "Ponta" (Pontus Johansson) som bröt in framför målet. Jag stod i slottet och försökte hitta en ledig yta. Och ja, det lyckades jag med. Det var ett av mina viktigaste mål någonsin.

Annars då, hur upplevde du matchen?

– Vi spelade som sagt med ett stort tålamod. Det var starkt gjort. Varken vi eller Enköping ville släppa till några onödiga lägen. Det var slutspelshockey. Jag måste säga att Enköping gjorde det skitbra. En stor eloge till dem.

Vad betyder den här segern inför fortsättningen?

– Det stärker gruppen, förstås. Vi går positivt ur den här matchserien. Nu ska vi njuta ett tag. Sedan är det bara att ladda om inför playoff 2.

Har du någon önskemotståndare?

– Nej, egentligen inte. Jag tycker att de flesta lagen som vill ha mycket puck passar oss bra.

Det spekuleras om Troja/Ljungby...

– Det blir sköna bataljer i så fall. Absolut. Det vore riktigt kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!