Hill storspelade – Vegas en match från final

Adin Hill storspelade, räddade 34 skott och höll nollan. Efter 4–0 mot Dallas är Vegas en seger i från Stanley Cup-final. –Vi har medgång just nu och spelar riktigt bra defensivt, så jag vill bara fortsätta och fokusera på nästa match, säger han.

Adin Hill.

Adin Hill.

Ishockey2023-05-24 06:00

Efter två jämna matcher som krävt förlängning var det tredje mötet mellan Dallas och Vegas en tydligare historia. I princip var matchen avgjord redan efter första perioden, då Vegas ryckt i från till en 3–0-ledning.

Jonathan Marchessault inledde målskyttet när matchen var blott en minut gammal, därefter utökade Ivan Barbasjev och William Carrier med varsitt mål under den inledande perioden.

Slutresultatet fastställdes till 4–0 i den andra perioden, då Alex Pietrangelo gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen.

Dallas sköt mer än dubbelt så många skott mot målet, men Adin Hill höll tätt och räddade alla 34 skotten som slungades mot honom.

– Mitt spel känns ganska bra just nu, samtidigt säger det här mycket om vårt lag också. Vi har inte förlorat så många matcher i slutspelet, säger Vegas målvakt till NHL.com.