Heta känslor i Kalmar: "Vi blev bestulna"

Det lär vara ett revanschsuget Kalmar HC som kommer till Vimmerby på onsdag. Anledningen? I den förra omgången fick Kalmar ett mål bortdömt i slutsekunderna – vilket har rört upp känslorna rejält.

Kalmar har spelat jämnt mot nästan alla lag. Fyra av åtta matcher har gått till förlängning.

Kalmar har spelat jämnt mot nästan alla lag. Fyra av åtta matcher har gått till förlängning.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-10-27 21:30

Det var i helgens derby mot Nybro som VH-bekantingen Marcus von der Geest styrde in 2–2 när klockan stod på 59:54. Men glädjen blev kortvarig. Målet blev bortdömt, på grund av hög klubba.

Därefter har både spelare och ledare i Kalmar riktat skarp kritik mot domartrion. Klubben har till och med lämnat in en protest till Svenska Ishockeyförbundet.

– Det beror på två saker. Domare kan absolut ha en dålig dag, precis som spelarna, men nu börjar vi bli riktigt trötta på den här nivån som domarna håller i division 1. Det drabbar alla lag, men nivån på domarna i division 1 är för dålig, säger sportchefen Roger Nyström till Barometern.

Barometern: Vad hoppas ni få ut av att överklaga domare Wedins beslut?

– Vi blir bestulna på minst en poäng, jag vet att domarna har rätt att göra misstag, men det här är så uppenbart. På den här nivån måste domarna hålla en högre nivå än vad de gör idag.

Tidningen har varit i kontakt huvuddomaren Johan Wedin, som står fast vid sitt beslut att döma bort målet.

Nu väntar ytterligare ett viktigt länsderby. Kalmar har inlett säsongen överraskande svagt – och ligger tia i tabellen. Det är dock "bara" fem poäng upp till Tranås på rätt sida om Allettan-strecket.

Den förre VH-spelaren Victor Crus Rydberg har gjort två mål och tre assist så här långt

När Vimmerby och Kalmar möttes på försäsongen slutade matchen 5–2. Överlag har VH plusstatistik på KHC de senaste säsongerna i Hockeyettan (fem vinster, två förluster).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!